Landbrugsregler for dyrkning af tomater i det åbne felt og drivhuset

Agroteknologi af tomater i drivhusforhold, i det åbne felt eller på en almindelig vindueskarmen er meget enkel. Det er ikke nødvendigt at skabe vanskelige forhold, det er meget let at pleje dem. Denne proces tiltrækker gradvist interesse.

Valg af tomater til at vokse korrekt

Hvis du vil dyrke tomater med egne hænder, skal du plante en række forskellige sorter. På husets vindueskarmen kan du også dyrke tomater, men af ​​specielle sorter, dværgstype. For en fremragende høst skal du vælge sorter, der er regionaliseret, tilpasset de klimatiske forhold.

Sådan vokser du i åben jord

Landbrugsteknikken til dyrkning af tomater i det åbne felt er også meget enkel. Tomater dyrkes ofte ved frøplante-metoden. Først skal de imidlertid plantes i drivhuse og vente til de bliver normale i størrelse og derefter plantet i åben jord. Den minimale afstand mellem skud er fra 10 til 15 centimeter.

Der er ikke noget særligt ved at passe dem. Du skal bare sørge for, at temperaturen ikke svinger, er normal, og at fugtigheden stemmer overens. I løbet af dagen er den bedste temperatur 20-25 grader, og natten fra 8 til 10. Det er alle betingelserne for at dyrke tomater i det åbne felt.

dyrkningsteknikker

Voksende i drivhusforhold

Agroteknologien til at dyrke tomater i et polycarbonatdrivhus er lidt mere kompliceret. Til at begynde med plantes tomater i en tidligere forberedt drivhusstruktur, hvor de faktisk vil vokse i fremtiden.

Deres udbytte afhænger af plantningens kvalitet. Det er vigtigt at bruge den rigtige tomatplantning. Kopper, der indeholder frøplanter af høj kvalitet, skal plantes i huller i en dybde på tre til fem centimeter. Planter kan være overgroet, i hvilket tilfælde du kan placere stilken i jorden mindst ti centimeter dyb. Men du skal grave en grøft. Stammen er designet, så der kan dannes yderligere rødder på den, som også vil fodre planten.

varme forhold

Hvordan man plejer

Der er vigtige faktorer, der påvirker, hvor godt en frøplante vil slå rod og udvikle sig i fremtiden. Lad os se på nogle af dem.

pottepleje

Temperatur

Denne faktor er nøglen i tomatdyrkning. Under drivhusforhold er det ønskeligt, at temperaturen forbliver i området fra 22 til 25 grader, og jorden opvarmes til 15 grader. Hvis temperaturen opretholdes, sætter tomaterne hurtigt nye rødder og begynder at udvikle sig hurtigt.

temperaturregime

Vanding

Inden du planter planter i drivhuset, skal du undlade at vandes i 2-3 dage. Vand liberalt, når du plantes. Sørg for at sikre, at rødderne er i kontakt med jorden. Ellers vil planten begynde at visne og udsættes for sygdomme. Vanding skal udføres, når overjordet tørrer op.

vandstråle

Gødning

Sørg for at hælde gødning i hullerne, når du planter. Da det er perfekt, er 20 g nitroammophoska indeholdende N16, P16, K16.

Bemærk, at rødderne under ingen omstændigheder bør røre ved granulatet, ellers bliver de brændt. Derfor bør du blande dem med jorden. Du skal fodre hver uge, hvorefter det er bydende nødvendigt at rigge vand.

vandgødning

bestøvning

Tomater har blomster, der er i stand til at bestøve sig selv. For at gøre dette, ryst tomaterne lidt. Dette skal gøres i løbet af dagen, når det er solskin. Det anbefales at lancere humler i drivhuset, installere en bikube med dem der. Derefter binder frugten meget bedre.

bi pollinerer

Dyrker uden frøplanter

Du kan plante tomater både i drivhuset og på jorden uden at bruge frøplanter. Derefter, allerede i efteråret, skal du begynde at forberede dig efter at have pløjet jorden. Du kan begynde at plante så tidligt som i april eller begyndelsen af ​​maj. Efter udplantning skal du forvente de første skud, når jordtemperaturen bliver ca. 14-15 grader.

Forresten er det værd at prøve at tilføje frø til tomater, for eksempel radise eller havre. De kan nemt komme igennem jordskorpen. Sørg for at tilføje en speciel topdressing - granulært superfosfat.

plantning uden frøplanter

Om gødning

Planter skal fodres, dette øger deres udbytte markant. Tilføj Kemiru Universal hver 10-15 dage. Det skal fortyndes i forhold på 50-70 gram pr. 10 liter væske. Hæld en liter under hver busk. I de første par uger, efter at tomaterne er plantet, skal du tilføje opslæmning og først fortynde den i vand.

rodgødning

For at frugterne skal modnes hurtigere, skal du lægge dem i forberedte kasser med stilkene opad i 2-3 lag. Det er bydende nødvendigt at sprøjte tomater med Kemiru Lux (ca. 10-12 gram pr. 10 liter vand). Sørg for, at opløsningen ikke forbliver på løvet, mere præcist på den nederste del.

Hvis planterne ikke har nok sollys, skal du give dem calcium. Hvis blomsterne pludselig falder uden grund, skal du sprøjte tomaterne med en opløsning af borsyre, men med en svag koncentration, et sted omkring 1 gram pr. Liter vand.

gødning i et glas

Hvordan man klargør stedet og jorden korrekt

Når du vælger et sted, hvor tomater vil vokse, er det bydende nødvendigt at tage nogle faktorer i betragtning:

 1. Stedet skal være solrig, fordi tomater elsker lys. Så du vil være i stand til at få god frugt temmelig hurtigt.
 2. Plant ikke tomater på samme sted hele tiden. Det er bydende nødvendigt at tage pauser i 3-4 år.
 3. Hvis der blev anvendt frisk husdyrgødning som gødning på stedet, er det ikke egnet til at plante tomater der.
 4. Hvornår voksende tomater i det åbne felt, skal dette gøres, hvor stedet er let forhøjet, så der ikke er nogen stagnation eller overskydende fugt.

grave med en skovl

Jorden til plantning begynder at forberede sig tættere på efteråret. Jorden er befrugtet med løvhumus og komød. Jorden skal have en lav surhedsgrad, men hvis tværtimod er vækstsæsonen langsom. Forsøg at finde ud af dette inden plantning. Du kan øge surhedsgraden ved at plante sorrel eller sur. Du kan deoxidere jorden ved hjælp af kalk, trækul eller kridt. Når de nødvendige stoffer indføres i jorden, skal du grave det grundigt op og vande det rigeligt.

klar jord

Om frøplanter

Det er frøplante-metoden, der oftest bruges, da den giver maksimal produktivitet. For at begynde at plante tomatplanter skal frøene sås i slutningen af ​​marts eller omkring begyndelsen af ​​april. Den optimale temperatur for såning af frø er 23-25 ​​grader. Når frøene spirer, er 13-15 grader nok. Når det første blad vises på spirerne, kan temperaturen hæves op til 23-26 grader.

rene blade

Rotsystemet af en tomat af stangtype, derfor skal den del af rødderne, der er nedenunder, plukkes. Takket være dette spirer rodsystemet meget bedre. En pluk udføres kun, når de to første blade dannes. Sørg for at vand dem, før du gør dette for at gøre det lettere at fjerne det fra beholderen.

Du skal få frøplanterne med en klods jord, og roden skal forkortes med cirka en tredjedel. Tomater skal plantes ved hjælp af 8 til 8-ordningen, den omtrentlige normale luftfugtighed er 60 procent.

aviser på vinduet

Hvilke sygdomme udsættes tomater for?

Generelt er tomater meget resistente, men alligevel er de undertiden udsat for forskellige sygdomme. Det tilrådes at udføre forebyggelse, så buskene forbliver sunde og roligt udvikler sig yderligere. Lad os se på de sygdomme, som dine tomater kan blive inficeret med:

angrebet sygdom

 1. De øverste blade begynder at krølle sig sammen. Dette skyldes det faktum, at planten virkelig mangler calcium. For at forhindre, at dette sker, anbefales det at fodre grøntsagerne med calciumnitrat.
 2. Bladene bliver gule. Prøv at plukke disse blade.
 3. Beskadigelse af frugter ved apik rådne. Denne lidelse manifesteres ved, at der dannes brune pletter på frugterne på grund af mangel på kalk. Det løses på samme måde som ved den første lidelse.
 4. Phytophthora. Dette er en temmelig alvorlig sygdom. Det påvirker planter i deres vækstsæson. Brune pletter begynder at dannes på bladene, hvis størrelse øges meget hurtigt. Noget lignende sker med stænglerne. I dette tilfælde bør du oftere ventilere drivhuset, vand mindre og behandle med en opløsning af kobberoxychlorid.
 5. Brun plet er en ubehagelig svampesygdom. Det er i stand til helt at ødelægge en tomat. Det manifesterer sig i form af store pletter med lysegul farve. Efterhånden ændrer de farve, og der dannes også en hvid blomst. For at eliminere problemet skal du også oftere ventilere og behandle med kobberoxychlorid.

sunde rødder

Sådan plukkes tomater

Perioden, hvor de skal indsamles, er fra juli til august. Tomater høstes i to og nogle gange endda tre måneder. Tiden, hvor du har brug for at plukke tomater, påvirkes af den periode, hvor de blev plantet. Udendørs dyrkede tidlige tomater begynder at modnes i begyndelsen af ​​juni. Hvis tomaterne er sent modne, modnes de omkring begyndelsen af ​​august. Hvis du plukker sorter, hvis formål er saltning, anbefales det at gøre dette tidligere, end den første frost opstår.

Vær forsigtig, når du plukker frugter, fordi de ved et uheld kan blive mærket eller ridset. Dårlige frugter plukkes også, og umodne forbliver, indtil de modnes.

høst

Vi dyrker tomater i vindueskarmen

Der er sådan en variation tomater som "Balkon mirakel", Det er præcis, hvad det er perfekt til at dyrke tomatplanter på balkonen i huset. Det er berømt for sine små frugter, men med en meget behagelig lugt og smag.

gryder er

Det er let at dyrke denne sort. Du skal tage frøene og plante dem i en særlig kasse, hvor jorden allerede er hældt. Derefter skal du lægge noget ovenpå, såsom glas eller polyethylen. Dernæst skal du vand mere ofte, så snart jorden begynder at tørre. Sørg for at placere beholderen med tomater på et godt oplyst sted, temperaturen skal være stuetemperatur. Cirka en gang om måneden skal du befrugte tomater, og sørg for, at kold luft ikke kommer ind.

Efter ca. 100 dage begynder tomaterne at modnes, og hver busk bringer halvanden til to kilo. Med et stort antal frugter skal grene bindes sammen, ellers kan de gå i stykker.

tomater i vindueskarmen

Konklusion

For at opnå et godt udbytte er det vigtigt at overholde landbrugsteknologien til dyrkning af tomater.Brug de metoder og retningslinjer, vi har leveret, for at få gode resultater. Sørg for at udføre forebyggelse mod sygdomme, fodre og behandle buskene.

Anmeldelser
 1. Nina
  8.08.2018 14:47

  Jeg besluttede selv at dyrke frøplanter i år. Brugt biogødning for pålidelighed BioGrow, frøene blev gennemvædet. Frøplanterne er stærke, stilkene er stærke. Før jeg plantede i april hårdede jeg frøplanterne på altanen. Nu er der tomater som en bajonet, urolige og hængt på hver gren i en masse stykker. Befrugtning giver sandsynligvis mening.

  At svare
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar