Hvor meget kan en hest veje i gennemsnit, og hvordan man bestemmer masse, verdensrekorder

Hesteopdrættere har brug for at vide, hvor meget en hest faktisk vejer for at sammenligne med standarden. Vægtafvigelser kan enten betyde en manglende pleje eller en uforholdsmæssig fysisk indsats for den modtagne diæt eller sundhedsmæssige problemer. Hver alder og race af heste har sin egen vægtgradering. For at bestemme dyrs kropsvægt bruger brudgomme specielle teknikker.

Hvad bestemmer hestens vægt?

Indikatorer for hestevægt bestemmes på baggrund af racestandarden og graden af ​​fedthed. Dyrens højde og vægt er tæt forbundet og påvirker kropstypen. Udviklingen af ​​skelet- og muskelvæv bedømmes ud fra fedthed.

Fladheste er de højeste og tyngste heste i verden. Trækkraften afhænger direkte af dyrenes højde og vægt. Heste- og lyssele-racer har en mere yndefuld skeletstruktur. Deres muskulære korset skal være harmonisk udviklet. Overdreven vægtbelastning kræver yderligere anstrengelse, når du flytter dyret. Mangel på vægt vil påvirke hestens udholdenhed.

Hesteernæring er det vigtigste aspekt af vedligeholdelse og pleje. Volumen og kalorieindhold bestemmes på baggrund af dyrenes økonomiske formål. I gennemsnit bør den samlede vægt af det daglige foder inklusive alle tilsætningsstoffer være mellem 1,8% og 2% af hestevægten.

Dyrenes vægt overvåges dynamisk for at overvåge, hvordan den fysiske udvikling af heste forekommer gennem hele deres liv.

Hovedkategorier

Ved hesteavl vedtages en vægtklassificering, der er direkte relateret til racernes egenskaber.

en smuk hest

Der er i alt 3 grupper:

 • let;
 • medium;
 • tung.

Den første inkluderer heste, der vejer op til 400, den anden - fra 401 til 600, den tredje - over 601 kg. Uddannelsen gælder for seksuelt modne hopper og hingste. Iagttagelse af vægten i dynamik giver dig mulighed for at regulere belastningen og typen af ​​træning af hesten. Hos voksne bør det ikke ændre sig, når racer og seletacer når 5 år, hos tunge transportører - 7 år.

Kropsbetingelserne for enhver race bedømmes på Hennecke-skalaen:

 1. Udmattet.
 2. Meget tynd.
 3. Tynd.
 4. Moderat tynd.
 5. Moderat.
 6. Moderat fyldig.
 7. Plump.
 8. Tyk.
 9. Meget tyk.

en smuk hest

Tilstanden bestemmes visuelt og ved palpering.

Utilfredsstillende kondition

I henhold til beskrivelsen af ​​1-2-3-kategorien i Hennecke-skalaen er denne "afmagret", "meget tynd", "tynd" hest. I de to første kategorier er fedtvæv helt fraværende, knoglerne er dækket med hud og et lille muskellag.I et "tyndt" kropsfedt vises på nakken, manken og skuldre.

Hvis hesten af ​​en eller anden grund har mistet 50% af sin vægt, er den ikke længere i stand til at gendanne den og skal kasseres. Med et tab på 30% af sin vægt kan dyret rehabiliteres, men dette kræver betydelig tid og kræfter fra hesteopdrætter. For unge heste er der retningslinjer for aldersvægt, som opdrættere overholder, så unge heste udvikler sig korrekt.

tynd hest

Sport

For sportsheste er de ideelle konditionskåremoduler moderat tynde og velfødte. Moderat tynd betyder, at ryggen og ribbenens konturer er synlige. Manken, skuldre og nakke ser ikke tynd ud.

"Moderat" fedthed er, når rygsøjlen og ribbenene ikke er synlige, men ribbenene mærkes, når du stryger. Manke, skuldre, hals er afrundet eller glat.

Arbejder

Arbejdsgruppen inkluderer dyr med et veludviklet muskelkorset, med fedtlag på manken, nakken og mellem ribbenene. I henhold til Hennecke-vurderingsskalaen vurderes kropstilstand som "moderat".

Fabrik

Til reproduktion af racen vælges dyr med en ideel konformation og høj seksuel aktivitet. Hingste med "moderat" og "moderat godt fodret" kropsindikatorer har den bedste reproduktive ydeevne. Heste i denne kategori kan overføres til arbejdsgruppen, da de opretholder en fremragende fysisk tilstand.

en smuk hest

Udstilling

Til demonstration af racen vælges de bedste repræsentanter med et smukt og proportional skelet. Hestene er opfedt, så muskelaflastningen har glattere former på grund af subkutant fedt, og pelsen er en lys nuance.

Evalueringskategorien er "velfødd". Showprøver er ikke egnede til konkurrencer på grund af utilstrækkelig muskelmasse.

Vægtudsving afhængigt af heste race

Hestens race bestemmer dens formål. Tungvægt mister hastigheden til lettere heste, men har en fordel i udholdenhed og bæreevne.

Brabancons

Belgisk tunge lastbil. Racen blev endelig dannet i slutningen af ​​det 19. århundrede. Den gennemsnitlige højde på manken er 170 centimeter, den gennemsnitlige vægt er 900 kg. Massive, muskuløse heste er i stand til at bevæge sig en belastning 3-4 gange deres egen vægt.

Brabancons hest

Shire

Racen blev avlet i England i slutningen af ​​det 18. århundrede til militære behov. Derefter begyndte muskulære og meget stærke heste at blive brugt som den vigtigste arbejdsstyrke i landbrug og industri. Højden i manken er i gennemsnit 170 centimeter (165 til 176). Vægten kan nå 1200 kg.

Tunge lastbiler

Brabancons og Shires var blandt forfædrene til andre tunge racer:

 • skotsk;
 • irsk;
 • Vladimirsky;
 • Bolognese;
 • Australsk.

Tung hest

Franske percheroner har en blanding af blodet fra arabiske heste. Oprindelsen af ​​den engelske suffolk er ukendt. Alle tunge lastbiler er stærke, massive, stærke heste med en mindstevægt på 700 kg.

Budennovsk

En alsidig sportsheste race.

Karakteristiske træk ved hesten Budyonnovsky:

 • gennemsnitshøjde i manken - op til 165 centimeter;
 • kraftig croup;
 • Lang hals;
 • veludviklede, muskuløse ben.

Vægten af ​​en voksen hest er fra 400 til 600 kg.

Budyonnovsky hest

Trotters

Raser med let seletøj er designet til lange løb. Travere er dimensionelle heste. I manken kan de nå 170 centimeter, i længde - 160 centimeter, brystdækning - 180 centimeter. Hestevægt - fra 500 til 550 kg.

Pony

Ponyer er en speciel slags hest, der inkluderer 2 underarter. Den første blev dannet under naturlige forhold med mangel på madressourcer og svære klimatiske forhold. Disse dyr er 1,5-2 gange lavere og lettere end almindelige heste. I fysik ligner sådanne ponyer en mindre kopi af tunge lastbiler. Heste bruges i turisme og underholdning. De højeste er skotske ponyer. De når 107 centimeter ved manken og 200 kg i vægt.

Den anden underart er dværgheste, opdrættet af mennesker til dekorative formål. Den mindste race er Falabella. En reduceret kopi af en hest må ikke overstige 75 centimeter (minimum - 40 centimeter) og vejer fra 20 til 60 kg. Intelligent og let at træne dyr bruges som ledsagere, især vejledning for blinde.

Ponyhest

Sådan beregnes dyrets masse

For at bestemme en hests levende vægt bruges kropsmålinger i centimeter og beregningsformler, da brug af vægte kræver betydelige materialeromkostninger.

Foretagelse af målinger

Parametre, der kræves til beregninger:

 • højde ved manken;
 • bånd i brystet;
 • hestelængde.

For nøjagtige resultater anbringes hesten på en fast og plan jord. Før målinger påbegyndes, skal dyret beroliges ved forsigtigt at stryge på kroppen. Målestænger og bånd bruges som måleværktøj.

hvor meget vejer en hest

Når man bestemmer højden ved manken, placeres den nedre ende af stokken mod den venstre forhov ved den ydre hæl. Tværstangen sænkes til det højeste punkt på manken. Når man måler brystets omkrets, trækkes båndet tæt langs båndets bånd, og berører hjørnene på scapulaen. Kroppens skrå længde måles sammen med en målepind: fra skulder-skulderformet led til ischialben. For selvkontrol foretages målingen to gange.

Anvendelige formler til beregninger

Fordelen ved de beregnede indikatorer er i deres tilgængelighed og enkelhed. Ulempen er det omtrentlige resultat: de er mindre nøjagtige end at veje en hest i en skala.

Beregning af hestevægt gennem højde

Højden ved manken multipliceres med en faktor:

 • 2.58 - til arbejdsheste i kategorien "tyk";
 • 2.33 - for arbejdsheste med en "moderat" / "moderat veludstyret" vurdering
 • 2.1 - for "tynde" arbejdsheste;
 • 3,39 - til "tykke" tunge lastbiler;
 • 3.1 - til "tynde" tunge lastbiler.

hvor meget vejer en hest

Kompleksiteten af ​​beregningen ligger i det korrekte valg af koefficient.

Dyurst

Beregningen bruger omkredsen af ​​brystet og koefficienterne, hvis produkt giver hestens omtrentlige vægt. Koefficienter: 3,5 - til tung race; 3.1 - medium; 2,7 - lys.

Matorina

Formlen til beregning af hestens vægt: brystvolumen øges 6 gange, og den numeriske værdi 620 trækkes fra.

Platonov og Dzeverin

Hestens masse er defineret som produktet af højde og brystomkrets.

Verdensrekorder

Med hensyn til vægt og højde skiller tunge fladheste og ponyer sig fra alle hesteacer.

hvor meget vejer en hest

Største hest

Den maksimale vægt og højde blev registreret i slutningen af ​​det 19. århundrede for Shire Samson: henholdsvis 1574 kg og 219 centimeter. Den moderne rekordholder er under 100 kg underlegen end ham.

Den mindste hest

Argentinsk falabella overstiger ikke 36 centimeter i højden og vejer op til 9 kg.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar