Sådan plantes, dyrkes og plejes tomater i det åbne felt

Dyrkning af tomater i det åbne felt er ikke vanskeligt. Tomater findes i hver have, og hvis klimaet er mere eller mindre varmt, kan du høste en anstændig høst. Funktionerne i pleje kan variere, det hele afhænger af den plantede sort, vejrforhold, jordkvalitet og andre faktorer.

Komfort og bekvemmelighed på et permanent sted

Plantning af tomater i åben jord skal finde sted et sted, hvor varmt lys fra solen frit kommer ind. Mange sorter kan ikke lide gennem vinden og begynder at bremse udviklingen.

Hvordan dyrker du tomater, så der ikke opstår problemer? Det skal tages i betragtning, hvilken slags kultur der blev plantet i sommerhuset. Det anbefales ikke at plante tomater, hvor majs, peberfrugter, kartofler, auberginer plejede at vokse. De udsættes for de samme infektionssygdomme. Den gode udvikling af tomater letter det land, hvorpå gulerødder, bælgfrugter, spinat og løg plejede at vokse.

Dyrkning af tomater i det åbne felt begynder med efterårsgravningen af ​​det valgte område til en dybde på 28 cm.

Det er nyttigt at blande gravet jord med humus, fugleart, træaske eller kompost. Fra mineralgødning kan du vælge kaliumsalt eller superphosphat.

Om foråret (maj betragtes som den bedste tid) kan du grave jorden op igen. En blanding af træaske, fugleart og ammoniumsulfat kan bruges som nærende mad. Før der plantes tomater i jorden, foretages furer med intervaller på ca. 65 cm.

Når du kan plante tomater udendørs, afhænger af vejret. Hvis det kolde vejr ikke er forsvundet endnu, er det bedre at flytte datoer, ellers går høsten tabt. De tager også hensyn til metoden til dyrkning af tomater i det åbne felt og grænserne for deres modning.

røde tomater i haven

Egnet variation af arter

For at lære, hvordan du dyrker tomater i det åbne felt, skal du vælge en sort og sætte dig ind i funktionerne ved at passe på det. Der er en lang række sorter af den studerede grøntsagsafgrøde. Hvilke typer tomater der er bedst til plantning afgøres af producenten selv. Alle af dem er forskellige i størrelse og nuancer af frugt, stilkhøjde, smag, evne til at modstå dårligt vejr eller sygdom.

Hvilke tomatsorter er velegnede til åbne senge? Når du avler, skal du tage højde på busken i betragtning. Der er determinant (sorter med begrænset vækst) og ubestemmelig (vækst og udvikling fortsætter i hele vækstsæsonen) tomater.

Stængler af undersized (determinant) arter når sjældent 110 cm høj. Oftest er deres højde 60-70 cm. De kræver ikke fjernelse af sidegrener, de behøver ikke at blive bundet op.Normalt har sådanne sorter en kort modningsperiode, så planten sjældent fanger spredning af sygdomme.

Plantning af høje tomater (ubestemt) kan imponere med deres vækst, som undertiden overstiger 2 meter mærket. Planten kræver dannelse af to eller tre stængler, det er bydende nødvendigt at binde dem sammen, glem ikke at fjerne sideskud i tide.

Dyrkning af høje tomater begynder i maj. Hvornår skal man så så tomater til frøplanter? Det er bedre at begynde at så store tomater to måneder før transplantation af de dyrkede frøplanter, tiden falder omkring slutningen af ​​februar. Frøplantningsdatoer kan skifte til begyndelsen af ​​marts.

Hvilke tomater der bedst plantes udendørs kan også bestemme modningsgrænser. Ældre sorter kan nydes efter 90 dage (sorter med tidlig modning), 110 dage (sorter i midten af ​​sæsonen) eller 120 dage (sorter med sent modning). De mest populære tomater til åben jord.

Jord tomater Gåte kendetegnet ved tidlig modning af frugter. Bagagerummet er stærkt. Buske vokser op til 45 cm i højden. Sorten er modstandsdygtig over for sygdomme og et skraveret plantested.

Blandt lavvoksende tomater er Sanka-sorten populær. Frugterne modnes tidligt. Højden på busken er kun 50 cm. Den er kendetegnet ved høj produktivitet, modstand mod sygdomme og kulde.

tomatbuske i det åbne felt

Grushovka har mellem modne grænser. Den strækker sig op til 45 cm. Frugtens vægt kan nå 200 g, så du er nødt til at binde stammen op.

Det højeste udbytte kan nydes af sorter med dannelse af store frugter. Deres vægt kan nå 700 g. Blandt store frugterede tomater er sådanne gode tomater som Oxheart, Grandee, Orange King, Honey Spas, Buyan, De Barao almindeligt kendt.

Frøplanter til hjemmet

Der er to muligheder for at plante tomater udendørs. Plantning på et permanent sted kan udføres med frøplanter eller frø. Men det er bedst at plante tomater i åben jord med frøplanter. Hjemme dyrkes frøplanter, og med varmeindtræden transplanteres de til åbne senge.

Dyrkning af frøplanter begynder med det rigtige valg af frø. Kun store og tætte frø er valgt. Plantning af en tomat er ikke komplet uden en foreløbig frøbehandling. Et stort antal svampe og bakterier lever på skallen på kornene, derfor anbefales det at sænke dem i en svag opløsning af kaliumpermanganat i 30 minutter.

Efter desinfektion blødlægges tomatfrø til frøplanter i næringsopløsninger. Du kan bruge natriumhumat, Epin eller naturlig aloe juice. Disse løsninger stimulerer planteudvikling.

Det er bedre at plante tomater i jorden, når frøene har passeret hærdningsstadiet. Frøene placeres skiftevis på et varmt og derefter på et koldt sted. På grund af dette vil de plantede planter udvikle tolerance over for temperatursvingninger.

Mange erfarne avlere begynder at spire tomatkorn inden plantning af frøplanter. Frøene spredes på en våd klud, dækkes derefter med et andet lag klud og lades, indtil de første skud klækkes.

Du kan dyrke frøplanter i en træ- eller plastkasse. I en forberedt beholder med jord laves der huller i en afstand af 2,5 cm. De såede frø er dækket med folie, indtil de fleste frøplanter vises.

tomatplanter i en kasse

Hvornår planter man tomater i frøplanter? Det er bedre at begynde at så tomater i begyndelsen af ​​marts, men det er hvis hytten er udstyret med en struktur med en film. Hvornår skal man så sådanne tomater, hvis man ikke skulle oprette et husly? Det er bedre at så frø i de sidste dage af marts.

Transplantation af buske

Hvornår man skal plante tomatplanter i åben jord afhænger af den valgte art og klima. Ofte starter tomatplantning og pleje i det åbne felt i maj den 20.. Hvis jorden ikke har varmet op nok, kan den overføres til begyndelsen af ​​juni.Plantning af tomatplanter i åben jord skal finde sted, når vejret er overskyet, uden stærkt sollys. Hvis der ikke er en sådan dag i henhold til prognosen, er det bedre at vente til aftenen.

Sådan plantes tomater korrekt i åben jord? Det anbefales at plante lave tomater med intervaller på 37 cm. Når man planter mellemstore og høje tomater, skal der overholdes et interval på ca. 42 cm. Hulets dybde skal være 12 cm.

Plantning af en tomat i jorden kan være en firkantet version. Fordybninger foretages i form af en firkant, hvis sider er ca. 65 cm lange. 2-3 frøplanter er plantet i et hul. Hvis plantningen af ​​tomatplanter i åben jord finder sted på en lignende måde, vil det i fremtiden være praktisk at løsne gangene. Og grøntsagen får fuld ernæring og lys.

Sådan plantes tomater i åben jord? For at lette processen med at fjerne frøplanter fra en kasse eller kopper samt bevare rødderne skal du grundigt fugte frøplanten jord. Plantning af en tomat udendørs består ofte af følgende trin:

  • plantning af tomatplanter i åben jord ledsages af introduktionen af ​​al mineralsk gødning blandet med humus i hver depression;
  • at plante en grøntsag i jorden med frøplanter, skal du dreje glasset med frøplanten på hovedet og trække stammen forsigtigt;
  • det er nødvendigt at plante tomatplanter i hullet sammen med en jordskov, der er drysset med kompost;
  • kun rødder og en jordklump drysses med jord, stammen forbliver åben, du kan fjerne et par nedre blade;
  • efter at have dækket komposten med et jordlag, bliver rummet omkring busken en smule komprimeret.

tomatsenge i det åbne felt

Dyrkning af tomater og pleje i det åbne felt i de første 10-14 dage indebærer beskyttelse mod den varme sol og frost. I løbet af denne tid tilpasser de plantede buske sig til nye forhold og slår rod, de er sårbare over for uheldige faktorer. Men det er umuligt at bestemme nøjagtigt, hvornår det er bedre at plante frøplanter, derfor er det nødvendigt at skygge på varme dage, og på kolde nætter skal du dække spirerne med folie.

Hvordan man dyrker en god tomatafgrøde, skal du kende reglerne for vanding. Efter 7-10 dage kan du vandre senge for første gang. I fremtiden skal du fylde den regelmæssigt, men ikke overdrive. Hvis der er meget fugt, øges risikoen for at udvikle en svampeinfektion, apikale og rodrød.

Ved vanding skal du undgå dråber vand på blade og blomster. Det er kun nødvendigt at vandes med bundfældet vand om morgenen eller om aftenen.

Tomater skal dyrkes i åben jord med yderligere tre forbindinger i hele vækstsæsonen. Tomaten er især akut med behov for sporstoffer under blomstring og frugtning. Hvis der dyrkes store frugter, kræves et større antal gødning.

Du kan bruge færdiglavet universalfodring eller tilberede den selv. Hovedkomponenterne er fugledråber, mullein, træaske, urteinfusioner fra brændenælde eller mælkebøtte. Ikke-standard ingredienser kan bruges, f.eks. Kartoffeltopper, bananskaller, æggeskaller og valle.

Iagttagelse af planen med plantning af tomater i åben jord, kan du undgå mange fejl, gøre pleje let og tage en stor høst.

Tomater er selvbestøvende planter. Hemmelighederne ved at dyrke tomater er, at du nogle gange har brug for hjælp udefra i denne sag. For at lokke til pollinerende insekter kan du vandre buskene med en særlig sød opløsning, der er lavet af sukker, vand eller marmelade. Du kan plante sødeluftende planter, såsom basilikum, sennep, mellem grøntsagerne.

Hos agronomen kan hjælp bestå i at ryste stammen lidt to gange om dagen i blomsterdannelsen.

Frøfri måde

Hvordan dyrker du tomater i det åbne felt, hvis frø plantes med det samme? Hvis det blev valgt at plante tomater i åben jord med frø, skal du vælge dem, der kunne slå rod under naturlige forhold. Tidlig modne sorter er bedre egnet til at plante tomater i åben jord med frø. Tomatsorter til åben jord, tidstestet af agronomer, slår godt rod med frø.

  1. Volgograd-tomater kan prale af god sygdomsresistens og modstand mod temperaturudsving. Frugterne begynder at modnes på samme tid. Den gennemsnitlige vægt på tomater er 110 g.
  2. Det er bedre at plante isbergsfrø i åben jord. Det udvikler sig fortsat selv i køligt vejr. Stammen er stærk og lille, kun 60 cm. Søde tomater kan veje 200 g.
  3. Beta Lux er en tidligt modnet, højproducerende art. Højden på busken er ca. 47 cm. Frugt modnes på klynger på 5 stykker, der vejer ca. 50 g. Planten er modstandsdygtig over for koldt vejr og større sygdomme.
  4. Fra frø i det åbne felt giver Dubok-sorten et godt resultat. Det tillader høstning inden for 85 dage efter såning af frøene. Højden på stilken er ca. 50 cm. Den er modstandsdygtig over for mange sygdomme, uhøjtidelig over jordens sammensætning og tåler kulde. Frugterne begynder at modnes sammen og vejer ca. 70 g.

en masse tomatbuske i haven

Hvornår planter du tomater i åben jord, hvis du planlægger at vokse uden frøplanter? Såning af frø i den forberedte jord begynder, når jorden varmer op, dette er ca. midten af ​​april. Lav brede senge og tilføj humus. Der installeres buer langs senge, hvorpå det derefter vil være nødvendigt at strække filmen i tilfælde af frost.

Når du planter tomatfrø i åben jord, skal du efterlade tilstrækkelig plads mellem rækkerne. Det skal være 48 cm. Tomatplantningsprogrammet involverer at grave lavvandede grove (ca. 5 cm) i furerne, der ligner et pladeskema. Det anbefales at efterlade et interval på 28 cm mellem rillerne.

Sådan plantes tomater korrekt? 3 eller 4 frø sås i hvert hul.

Sådan plantes tomater korrekt har sine egne hemmeligheder. Nogle erfarne vegetabilske avlere suger en del af de forberedte tomatfrø i et næringsmedium. Den anden del af frøene skal forblive tør. Våde frø spirer bedre, men under forudsætning af at det er varmt udenfor. Hvis der er frost, kan de dø, så kommer tør frø til redning, som er mindre følsomme over for lave temperaturer.

Der er endnu et vigtigt punkt på, hvordan man planter tomater korrekt. Så snart de første blade fra de nye spirer udspiller sig, udføres tyndning. Kun modne planter skal efterlades i en afstand af 9 cm. Den anden udtynding udføres, når det femte blad foldes ud. Afstanden skal nu øges til 14,5 cm.

Unge spirer har brug for mindre vanding end tomatplanter i rummet. Rotsystemet i sig selv udvikler sig for at forsyne sig med ernæring og fugt. Vanding er kun nødvendig i langt, varmt vejr.

Talrige anmeldelser af erfarne grøntsagsavlere indikerer, at selv når du planter tomater med frø, kan du samle en rig og velsmagende høst: ”Vi har sået i flere år direkte på havesenge. Der er ikke behov for at bruge energi på at dyrke frøplanter, alle dele af spiren er godt belyst, rotsystemet går dybt og til siderne er der ikke behov for at dykke og stresse planten. "

Efter handlinger

Udendørs tomatpleje begynder fra plantningsøjeblikket til den sidste høst. Når man planter tomater i åben jord, er svaret ikke ligetil. Under alle omstændigheder anbefales det at installere buer med en film nær sengene, som vil beskytte mod stærk vind og frost. Der er et par vigtige ting, man skal overveje, når man plejer tomater udendørs.

De særegenheder ved dyrkning af tomater i det åbne felt inkluderer proceduren med at løsne, klemme, binde, hælde.

pleje tomatplanter

I løbet af dyrkning af tomater i det åbne felt, så busken har en sund og stærk stilk, og bladene er rige grønne, er hilling nødvendigt. Takket være proceduren styrkes rødderne.

Det anbefales at pleje tomater i åben jord med mulcheproceduren - dække jorden med et ekstra lag. Halm, tørv, hakket enggræs, savsmuld er velegnet som mulch til tomater i det åbne felt. Laget skal ikke være tyndere end 8 cm.

Hemmeligheder, der dyrker tomat, inkluderer mulchering. Takket være proceduren fordamper fugt ved en langsommere hastighed, holder på varmen, forstyrrer ikke ukrudt og reducerer spredningen af ​​infektioner og skadedyr.

Efter at have plantet tomater i åben jord, så der ikke vises en tør skorpe, skal du løsne jorden mellem rækkerne. Den bedste periode for løsning anses for at være efter regn og efter vanding. Takket være proceduren fordeles fordelagtige sporstoffer og ilt hurtigere over hele planten.

Du skal passe på tomater ved hjælp af endnu en procedure. For at planten ikke vokser, men giver al sin styrke til dannelsen af ​​frugter, er det nødvendigt at udføre klemning. Sidegrener fjernes kun i høje tomater.

røde tomater på jorden

Hvordan planter man høje sorter, så stammen ikke går i stykker, og planten udvikler sig aktivt? Plantning af høje sorter kræver en bindingsprocedure. Men nogle gange er det måske nødvendigt, at selv de mindre store har brug for støtte. På grund af det store antal frugter kan stammen bryde. Trellis og net bruges som understøttelse. Proceduren tillader ikke kun at holde stilken intakt, men giver også fri adgang til luft og lys til alle dele af planten.

Pinde er installeret i nærheden af ​​hver tomatbuske, som du har brug for at binde en stilk til. Bindingen begynder fra det øjeblik 4-5 blade på stammen udfolder sig.

Det er ikke vanskeligt at plante tomater i åben jord, selv for begyndere i grøntsagsdyrkning. Det vigtigste er at følge instruktionerne, følge alle regler og trinvis arbejde i forbindelse med jord, frøplanter og pleje.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar