Dyrkning og pleje af flerårige tomater i vindueskarmen og i haven

Det er ingen hemmelighed, at tomater er en årlig afgrøde, der skal plantes årligt. Oftest, efter høst af frugterne, graves buskene op og brændes. Nogle vegetabilske avlere dyrker dog flerårige tomater. For at fremstille en flerårig afgrøde fra en årlig afgrøde, skal du gøre dig bekendt med særegenhederne ved voksende tomater. Det er også nødvendigt med det samme at bestemme de bedst egnede sorter. Brug af flerårige tomater Dream anbefales.

Såning af frø

Ved langtidsdyrkning af tomater anbefales det at bruge lavvoksende tomater. Deres frø er plantet til dyrkning af frøplanter i første halvdel eller midten af ​​marts.

såning af frø

Frøforberedelse

For at beskytte buskene mod forskellige sygdomme, desinficeres frøene inden plantning. Den mest almindelige metode er blødgøring i en svag manganopløsning. For at gøre dette skal plantematerialet indpakkes i en klud og anbringes i opløsningen i 20-25 minutter. Derefter tages frøene ud og vaskes med vand.

Du skal også passe på at øge udbyttet af tomaten på forhånd. Det kan øges ved blødgøring af specielle næringsopløsninger. Oftest bruges lægemidler som Immunocytofit, Epin, Virtan-Micro til dette. Nogle mennesker bruger aloe eller kartoffelsaft til dette.

Efter forarbejdning kan plantematerialet ikke vaskes med vand, så det er nok bare at tørre det.

Jordforberedelse

Før du planter tomater, skal du forberede jorden. Til at begynde med skal du sprede en plastfolie på en plan overflade, hvorpå alle komponenterne i jordblandingen skal placeres ovenpå.

En del af jorden blandes med tørv og en del af sandet. Derefter blandes alt blidt og gennemvædes i en næringsopløsning. For at forberede næringsblandingen skal du blande 10 liter vand med 10 gram carbamid og 30 gram superfosfat.

gødning til jord

Der er en anden måde at forberede jordblandingen på. I dette tilfælde skal en del af jorden blandes med humus og tørv. Derefter tilsættes 300 gram aske og en lille mængde superphosphat til jorden.

Landing

Det anbefales at plante frø i specielle tørvepotter, der giver dig mulighed for at dyrke frøplanter uden at plukke. Små beholdere med en diameter på 35 mm er perfekte til tomater. Efter at have besluttet containerne, hældes jord i hver gryde. Derefter laves små huller til frø i den. Der plantes 2-3 frø i hver af dem, men nogle lægger mere.

Plantede tomater skal dyrkes på vinduer i et godt oplyst og varmt rum i flere måneder.

plante tomater i jorden

Plantning af frøplanter

De dyrkede frøplanter sidder i åben jord i det sene forår, når udetemperaturen ikke falder under frysepunktet.

Valg af websted

Når du vælger et sted i haven til plantning af tomater, er det nødvendigt at tage hensyn til det faktum, at de ikke kan plantes i områder, hvor planter der er påvirket af forskellige sygdomme voksede. De kan heller ikke plantes i nærheden af ​​kartofler, da de meget ofte lider af sen blight.

Glem ikke at tomater elsker lys. Derfor er du nødt til at vælge et sted, der vil være belyst af solen det meste af dagen. Mange rådgiver også at vælge et område med vindbeskyttelse. I dette tilfælde er dette imidlertid ikke nødvendigt, da store størrelser bruges til at få flerårige tomater, som sjældent går i stykker på grund af vinden.

smukke tomater i haven

Plantning

Plantning begynder med at markere det krævede antal rækker. Derefter oprettes huller på hver af dem til plantning af frøplanter. For at buskene kan vokse bedre, skal afstanden mellem hvert hul være ca. 50-60 cm. Dette vil være nok, så planterne ikke skygger hinanden.

Når alle huller er oprettet, plantes der frøplanter i hver af dem. I dette tilfælde skal det anbringes i jorden i lodret position. Derefter drysses alle huller med jord og vandes med vand ved stuetemperatur.

At få flerårige tomater

Når høsten af ​​de plantede tomater er høstet, kan du tænke over, hvordan du fremstiller en staude fra denne årlige plante. For at gøre dette er det nødvendigt at grave alle de plantede buske og transplantere dem i gryder igen.

Alle buske, der transplanteres i gryder, overføres til et køligt rum, hvor de dyrkes indtil foråret. De har brug for god belysning, så det er bedre at placere planten på en vindueskarmen.

tomater på balkonen

Under kultivering skal buskene vandes. Det anbefales at gøre dette to gange om ugen. Dette er nok, så jorden ikke har tid til at udtørre helt. Når der vises unge skud på planterne, kan du øge vandingen.

Med begyndelsen af ​​foråret kan der tilsættes lidt gødning til jorden. For eksempel anbefales det i begyndelsen af ​​april at tilføje lidt superfosfat med frisk jord til jorden.

Hvis du passe ordentligt på sådanne tomater, vil det i anden halvdel af sommeren være muligt at høste igen. Imidlertid kan høstmængden være en størrelsesorden mindre end første gang.

sorter af tomater

Konklusion

Dyrkning af flerårige tomater er ikke så svært. For at gøre dette er det nok at vide, hvordan man planter tomater korrekt, og hvad man skal gøre for at høste det næste år.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar