Beskrivelse og karakteristika for græskarvarianter til åben jord

Der er en lang række udendørs græskarvarianter, som vil blive beskrevet nedenfor. For sin store størrelse og gyldne farve betragtes græskar som dronningen af ​​markerne. Det dyrkes af mange grøntsagsdyrkere. Grøntsagen er rig på vitaminer og mineraler, smagen bevares under kogning, stewing, bagning.

Generel information og klassificering

Der er tre hovedtyper af græskar:

  1. fast mund;
  2. storfrugtede;
  3. muskatnød.

I en grøntsagsafgrøde er græskarvarianter i hver sort busk eller klatring, portioneret eller med store frugter, søde og semi-søde, med et stort og lille indhold af frø. Derudover skelnes foder, spisning og dekorative grupper af vegetabilske afgrøder.

Enhver form for græskar er velegnet til udendørs dyrkning. Når du vælger, skal du tage hensyn til formålet med den fremtidige høst, størrelsen på jordgrunden, klimatiske træk.

Almindelig græskar er en årlig urt med en tynd, krybende stamme op til 8 meter lang. Langs hele den længde af den cylindriske eller facetterede stamme dannes mange grene - antenner. Bladene er store, malet i en grøn-voksagtig farve. Formen på bladene kan være rundtrekantet, femkantet, reniform. Berøringen er overfladen på bladene hård med fnug.

aflang melon

Planten blomstrer fra juni til efterår. Klokkeformede græskarblomster er lysegule eller orange i farve med en behagelig aroma. Frugt dannes i forskellige former og kan variere i farve. Papirmassen er gul eller orange, saftig og sød.

Butternut squash

Frugten af ​​en muskatnøddergrøntsag er afrundet og med en markant ekspansion i bunden, pedunkelet er pentah Cathedral. Sorterne i muskatnødgruppen er forskellige i fordele ved smag, aroma og pulp. Alle typer græskar er termofile og sent modne. Derfor skal den dyrkes gennem frøplanter.

Frø af brun eller grå-gul farve sås i de sidste dage af april. I første halvdel af juni transplanteres unge skud i åben jord. Hvis frugterne ikke er modnet i løbet af sommeren, kan de efter høstningen overlades til at modnes på et varmt sted.

Spansk guitar

En lang sæson variation af græskar Den spanske guitar er kendetegnet ved en aflang form op til 75 cm, orange kød og høj smag.Modning begynder efter 112 dage.

Skorpen er tynd, lys orange, overfladen er glat. Længden af ​​plantestænglerne er 4 meter. Det adskiller sig også fra andre græskarafgrøder, idet massen af ​​massen er 95% af den samlede masse af frugten. Med passende pleje når vægten af ​​grøntsagen 8 kg.

kandiseret

En populær muskatnødbordsort er Candied Gourd. Henviser til den midt-sene gruppe af planter. Fuld modning forekommer på 140 dage. Frugterne er brede, udfladede. Farven skifter fra grøn til lysebrun, når den modnes. Papirmassen er saftig, orange i farve med et højt indhold af karoten og sukker. Vægten af ​​en grøntsag er 5 kg.

Vitamin

Den mest populære sort græskar betragtes som et vitamin... Det er kendetegnet ved højt udbytte, god holdbarhed og transportabilitet. Papirmassen er meget sød med en behagelig aroma af muskatnød.

Grøntsagskulturen er sent moden, græskar modnes helt efter 130 dage. Det anbefales at vokse i frøplanter i regioner med et varmt klima.

vitamin græskar

Planter planter af mellemlang længde. Græskarfrugt vitamin har en langstrakt form, der vejer ca. 6,5 kg. Skallet er tyndt, gul-orange i farve, med en let ribbing nær stilken. Papirmassen er fast og mør, lys orange i farve.

Marmor

Græskarvariant Marmor refererer til planter med sen modning af frugter (130 dage går). Frugterne er store, udfladede. Skallet er krøllet i en grågrøn farvetone med lysegrå pletter. Vægten af ​​grøntsagen når 10 kg. Interiøret er orange.

Den høstede afgrøde har god opretholdelseskvalitet, revner ikke og bevarer saftighed og sødme i lang tid. Sorten påvirkes sjældent af sygdomme, især hvidrød.

Muscat de Provence

Den højtydende sort Muscat de Provence er udviklet af franske opdrættere. Det hører til den mellemmodne gruppe af planter, frugtmodning sker efter 110 dage. I modsætning til andre typer og græskarvarianter har denne plante en kraftig stilk, høj modstand mod sygdomme. Grøntsager har en flad-rund form med markante kanter.

Tyk, lysegul hud. Den lyse orange papirmasse er velsmagende, saftig, crunchy, den indeholder ca. 10% sukker. Frugtvægt når 7 kg.

Nød

Græskar Butternut eller nødder henviser til tidlige modningssorter og har en lang holdbarhed på den høstede afgrøde. Vægten af ​​en pæreformet grøntsag er ca. 1 kg. Et lille antal frø er placeret i den udstrakte del af græskar. Farven på den tætte skræl er lys orange, kødet er sød med en muskataroma.

pæreformet pære

Efter vurdering af gartneres vedkommende er det ikke svært at pleje møtrik græskar. Det vigtigste er at sørge for rigelig vanding, regelmæssig løsnelse af jorden. Ukrudt bør ikke have lov til at vokse. Det er nødvendigt med jævne mellemrum at udføre hilling, glem ikke at klemme vipperne og anvende gødning.

Sorter med store frugter

Store sorter betragtes som store frugter græskar. Frugtmassen er sød, nogle af dem indeholder op til 15% sukker. Sorterne tåler lave lufttemperaturer godt. Frø kan være fløde, hvide eller brune. Stamben har en afrundet cylindrisk form, stammen er uden riller, bladene er femkantede.

Populære typer af store frugter græskar til åben jord: Titan, Smil, Crocus, Medicinsk, Merchant, Azure. Beskrivelsen giver dig mulighed for at vælge den mest passende sort.

Kupchikha-sorten i midten af ​​sæsonen modnes efter 112 dage. Planten danner lange, kraftige piske. Den gennemsnitlige vægt på runde frugter er 8 kg, men den kan nå 20 kg, huden er orange-gul. Papirmassen er orange, fast, saftig og sød.

græskar vokser i haven

Sorten værdsættes for sit høje udbytte, god holdbarhed og transportabilitet, sygdomsresistens. Papirmassen bruges til fremstilling af korn, supper, juice.

Græskar lanterne

Græskar af sorten Lanar danner store frugter op til 7 kg efter 100 dage, og derfor hører den til midtårsæsonen af ​​planter til bordformål.Papirmassen er orange i farve, saftig og crunchy. Høstede grøntsager opbevares i lang tid og bevarer alle ernæringskomponenter og saftighed.

Vippens vipper er lange, så det er nødvendigt at klemme. Tørring af stænglerne med jord giver planten mulighed for at tage yderligere rødder og få mere ernæring til udvikling.

Russisk grød

Midtsæsonens grænser er kendetegnet ved en russisk grød med græskar til bordbrug. Fra tidspunktet for spiring til modning af store frugter går 115 dage. Stammen er kraftig, bladene er aflange, op til 3-4 fladrunde frugter dannes. Overfladen er orange med en lyserød farvetone og let ribbebånd.

græskar krummer

Sorten viser modstand mod sygdomme, god opbevaring. Papirmassen er orange, saftig og blød. Det er velegnet til fremstilling af forskellige korn, sidevarer, potetmos, juice.

Sorter af hårdtbarket græskar

I sorter af hårdtboret græskar, under modning, bliver huden træagtig og bliver hård. Alle typer græskar, der hører til denne gruppe, modnes tidligt. Du kan høste afgrøden i slutningen af ​​august. Frugterne er ikke for store, men de flødefarvede frø er store og har en fremragende smag.

Acorn græskar

Acorn omtales ofte som Acorn, da de små frugter ligner agern med udseende. Bordsort Acorn, med tidlig modning.

Papirmassen er lysegul, saftig, blød med en behagelig aroma. Huden kan have forskellige farver: mørkegrøn, orange, orange-grøn.

bolle

Den tidlige modning af forskellige græskarboller hører til spisegruppen. Frugtmodning finder sted på dag 87. Vipperne er korte, op til 1 meter lange. Mange fladrunde frugter med små hvide striber, der vejer ca. 1,5 kg, dannes på stammen.

Farven på den saftige papirmasse er gul med et højt indhold af vitaminer og caroten. Den opsamlede store afgrøde opbevares i lang tid og forringes ikke.

nøgenfrøede

Blandt de mange sorter af hårdtboret græskar er gymnospermetypen særlig vigtig; beskrivelsen viser mange positive egenskaber. Et særpræg er, at frøene ikke er dækket med en tæt hud, men med en tynd film. Denne film indeholder meget fiber.

græskar sorter

Frugt kan være rund, pæreformet eller cylindrisk i form med let ribbebånd. Farven kan være orange, mørkegrøn eller gul. Alle sorter er kendetegnet ved tidlig modning af frugter. Allerede efter 3,5 måneder kan du høste.

Grøn græskar

Ud over gule og orange nuancer er der også sorter af grønt græskar. De mest populære sorter med en grøn skræl inkluderer: Prinsesse frø, fregner, acorn, Harlequin, Altair.

Sorter til Moskva-regionen

Moskva-regionen er kendetegnet ved ustabile vejrforhold. Somre kan være tør eller regnfuld, og frost kan vises i foråret. Derfor skal sorterne modstå ugunstige faktorer. Når du planter, skal du vælge flade arealer, der er godt oplyst af solen.

Blandt alle typer græskar kan du vælge den rigtige sort. Det vigtigste er at blive bekendt med egenskaberne. I beskrivelsen skal du være opmærksom på udbyttet, modningsperioden for vegetabilsk afgrøde, modstand mod kulde og sygdom.

grønt græskar

Populære sorter til Moskva-regionen inkluderer: Gribovskaya, Kroshka, gylden skål, helbredelse, muscat, kandiseret.

Chit

En velprøvd sort i Rusland er Kroshka-græskaret med middel tidlig modning. Det tager 120 dage fra spiring til teknisk modenhed. Frugter med en rundflad form vokser ikke meget store og vejer ikke mere end 3 kg. Farven på den tætte, træagtige skorpe er lysegrå eller endda næsten hvid. Den lysegul papirmasse er tæt, saftig med et højt sukkerindhold.

Planten viser god sygdomsresistens, især anthracnose. Frugterne opbevares godt i lang tid.Pleje består i at løsne, luge, klemme, regelmæssig vanding og obligatorisk befrugtning.

Figurativ

I kultur hører det Fig-leaved græskar eller på en anden måde det sorte frø til den årlige type. Stænglerne er solide, pentahatedralen i længden og kan nå 20 meter. Bladene minder om figner (figner).

Frugterne har en oval aflang form af lysegrøn eller hvid med mørkegrønne pletter og striber. Papirmassen er saftig, hvid. Frugtvægt er ca. 4 kg. Frugterne kan opbevares i 3 år. Frø af usædvanlig sort farve, der ligner vandmelonfrø, men kun dobbelt så store.

Sød tærte

Tidlig moden sort Sød kage til bordbrug. Frugter, der vejer 2-3 kg, er orange-røde, rundfladede med markante kanter. Papirmassen er gul, meget velsmagende, saftig og crunchy.

Udbyttet er konstant højt under alle vejrforhold. Frugterne er velegnede til kortvarig opbevaring i 3-4 måneder. Frøene er store nok, hvidcreme i farve med en udtalt kant langs kanten.

Melon

Melon græskar er meget sød, saftig og aromatisk, lugten ligner en moden melon. Fuld modning af frugten sker på 100 dage. Store græskar er afrundede, let fladt, lyserød-orange i farve, der vejer op til 30 kg.

Beskrivelsen af ​​sorten bemærker uhøjtidelighed, høj frostbestandighed og tørkebestandighed, god holdbarhed, fremragende smag. Fantastisk til udendørs dyrkning. Melon græskar kan sættes til enhver fad såvel som spist frisk.

Champagne pastille

Den originale sort er Champagne Pastila. Formen på frugten er i form af en langstrakt ellipse, skrællet er af medium tykkelse, lyserød i farve. Saftig og sød papirmasse er tæt, lys orange i farve, optager næsten hele det indre rum af grøntsagen. En behagelig vaniljearoma kommer fra massen.

Flere frugter, der vejer 2–3 kg, dannes på en stilk. Den høstede afgrøde opbevares godt i lang tid. Frugterne kan spises friske eller forarbejdes.

Daggry

Storfrugt græskar Zorka betragtes som den mest lækre, søde grøntsagsafgrøde. Papirmassen indeholder en rekordmængde sukker og karoten. Planten hører til midtsæsonen. Perioden fra spiring til frugtmodning varer 115 dage.

græskar i haven

Planten er kraftig, vipperne er af mellemlang længde, frugterne dannes i en rundflad form, der vejer op til 7 kg. Overfladen på den tynde hud er glat, hovedfarven er grågrøn med grå-gule striber og pletter. Papirmassen er lys orange, fast og sød.

Mandel

Almond Pumpkin sorten er kendetegnet ved et højt udbytte. Planten hører til sorter af mellem modningstid, perioden varer 115 dage. Vipperne er kraftige, lange, op til 8 meter lange. Græskar er afrundede og let udfladede. Overfladen er glat, let bånd observeres nær stilken. Fosterets vægt når 5 kg.

Overfladen på den tætte bark i umoden tilstand er kendetegnet ved en grøn skygge, når den modnes, får den en brun-orange farve med striber og pletter med lysebrun farve. Papirmassen er gul-orange, saftig, tæt, sprød.

Russisk kvinde

En af de mest populære græskarvarianter er den russiske kvinde. Frugterne er kendetegnet ved en lys orange farve, formen ligner en whirligig eller en pære. Det hører til en tidlig modning, højtydende og koldresistent afgrøde. Perioden fra opkomst til frugtmodning varer 90 dage. Skurer af mellemlang længde. Gennemsnitsvægten af ​​græskar er 3-4 kg med tæt, saftig gul papirmasse og melonaroma.

Sorten er plantet af frø direkte i åben jord eller af frøplanter på Rusland og Ukraines område. Sorten modstår godt mod koldt vejr, men tolererer ikke frost godt, så denne faktor skal tages i betragtning under dyrkning.

Hokkaido græskar

Den japanske græskar Hokkaido har tidlige modningsperioder, vækstsæsonen varer i gennemsnit 90 dage.Pæreformede græskar er små og vejer fra 1 til 2,5 kg. Den tynde skorpe kan være lys orange, rød, grå eller grøn i farve. Frugterne opbevares i lang tid, den gul-orange papirmasse er saftig, sød med en behagelig muskataroma.

butternut squash

Sorter til Sibirien, Uralerne

Sibirien er kendetegnet ved bevaring af frost indtil begyndelsen af ​​sommeren. Denne faktor skal tages i betragtning, når du vælger den bedste græskarvariant til Sibirien.

For at nyde det bløde, saftige og søde græskar skal du vælge sorter, der er kendetegnet ved frostbestandighed. De mest egnede sorter er Smile, Fregner, Rossiyanka.

Terapeutisk

En tidlig moden, storfrugtbar sort er Healing græskar. Modning af frugter sker efter 100 dage. Vægten er 4,5 kg. Græskar er orange i farve, udfladede, men den mest almindelige er en grågrøn hudfarve.

Papirmassen er orange, saftig, aromatisk med en behagelig sødlig eftersmag. Planten tolererer ugunstige vejrforhold, fortsætter med at udvikle sig i koldt vejr og er svagt modtagelig for skadedyr og sygdomme. Den høstede afgrøde er kendetegnet ved god holdbarhed og transportabilitet.

Perle

Den midt-sene række græskarperler hører til afgrøder med højt udbytte. Det er muligt at få en moden afgrøde efter 110 dage. Formen på frugten kan være cylindrisk, rund, oval. Moden, tynd skorpe med dybt orange farve. Papirmassen er orange-gul, tyk, saftig med en muskataroma.

Frugterne er store, deres vægt når 8 kg, og de strækker sig op til 50 cm i længden.Et lille antal frø findes i den udstrakte del af græskar. De positive egenskaber inkluderer høj produktivitet, kold modstand og tørkebestandighed. Den høstede afgrøde kan opbevares hele vinteren.

Smil

En anden sund, velsmagende og nærende græskar er Smile. Det er en høstydende, tidlig modnet afgrøde. På en stilk efter 90 modnes op til 7 runde frugter i en dyb orange farve med lyse striber.

voksende græskar i haven

Græskarbark af medium tykkelse, orange papirmasse, meget sød, tæt med en melonaroma. Vægten af ​​et græskar når 800 g. Kulturen har ingen specielle krav til pleje. Viser modstand mod tørke og kulde. Den høstede afgrøde opbevares hele vinteren.

Grå Volzhskaya

Seraya Volzhskaya hører til midt i sæsonen og store frugterede græskar. Høstingen kan starte efter 3,5 måneder. Vægten af ​​modne frugter med en grå hud når 9 kg. Rundformede grøntsager, let fladt i bunden. Papirmassen er cremet gul, medium densitet og sød.

Sorten modstår tørke godt, den store høst opbevares i lang tid og er let at transportere.

Voks kalebasser eller Benincasa

Voks kalebasser eller Benincasa kan opbevares i lang tid. Smag og præsentation bevares i 2-3 år, mens det kan opbevares i et rum. Papirmasse og frø er vidt brugt i madlavning og medicin.

gul græskar

Benincasa Wax Gourd er en årlig plante med et stærkt rodsystem. Svøbet kan udvides op til 4 meter. Frugterne dannes i en rund eller aflang form. Den gennemsnitlige frugtvægt er 4-5 kg, vægten af ​​store græskar er 10 kg. Den umodne skræl er dækket med en klistret voksagtig belægning. Modne frugter har en glat overflade med et tykt voksagtigt lag og hvid blomst.

Søde sorter

Det er værd at sige, at det ikke er nok at vælge frøene fra en sød græskarvariant; du skal også plante og dyrke kulturen korrekt. Sukkerindholdet kan falde på grund af kold snap, endda på kort sigt, mangel på eller overskydende fugtighed, mangel på mineralsk gødning.

De sorter, der har sød, saftig papirmasse inkluderer: Atlant, Crumb, Azure, Fregle, Mandel. De har sød, aromatisk papirmasse, der bruges til at fremstille desserter (marmelade, konserverede, tærter).

En porcelændukke

En interessant græskarhybrid er sorten Porcelænsdukke. Henviser til sentmodne planter, høsten begynder efter 4 måneder. Huden har en usædvanlig blå nuance med udtalt ribbing. Hver frugt vejer 10 kg.

græskar på jorden

Papirmassen er mørk orange i farve, indeholder ca. 14% sukker. Papirmassen bruges ofte til babymad. Sorten er kendetegnet ved høj sygdomsresistens.

Søde

Storfrugt græskar i lys orange farve, bordformål - Sweetie. Det er en hønsæsonafgrøde, høsten af ​​en moden afgrøde begynder om 3 måneder. Runde frugter vejer i gennemsnit 3 kg, med god pleje og gunstige vejrforhold når vægten 10 kg.

Sorten holder sig godt. Vipperne er af mellemlang længde, ca. 1,5 meter, der dannes 6 frugter på hver. Papirmassen er orange, tæt med et højt indhold af vitaminer og caroten. Frøene er store, cremefarvede, meget velsmagende.

Honning

Alle kendte sorter har overlegen smag end honninggræskar. Det er kendetegnet ved tidlig modning. Afgrøden kan høstes efter 85 dage. Den lyse orange bark er tynd, men meget tæt. Papirmassen er tæt, sprød, saftig, op til 10 cm tyk. Vægten af ​​en afrundet frugt er ca. 5 kg, afgrøden opbevares i lang tid.

Sweetheart

En højtydende bordsort er Slastens græskar. Planten har tidlig modenhed. Det tolererer varme og tørke godt. Skandier er af mellemlang længde, blade er lysegrønne.

Frugter er runde i form med markante segmenter, der vejer 5 kg. Barken er mørkegrøn. Papirmassen er orange i farve, sprød, saftig og høj i sukker. Den høstede afgrøde bevarer sin smag i lang tid.

Vintersød

Sweet Winter Pumpkin hører til sene modne sorter med højt udbytte. 130 dage fra udseendet af de første skud til modning. Kulturen er mellemstor, afrundet flad med markante segmenter, der vejer op til 10 kg. Huden er mørkegrå med lysegrå pletter.

Papirmassen er orange, saftig, tæt med en behagelig aroma og højt sukkerindhold. Sorten er værdsat for sin smag, god holdbarhed, transportabilitet og høj modstand mod sygdomme.

Børns gourmet

Græskar hybrid Børns Delikatesser refererer til midt i sæsonen sorter. Modning af frugter efter såning af frø sker efter 4 måneder. På hver vippe dannes mange frugter, der vejer 3 kg. Formen på grøntsagen er udfladet, farven på den tætte bark er lys orange. Papirmassen er tyk, saftig, sød, lys gul i farven.

Hybride sorter

Blandt græskarvarianter er hybridsorterne værdsatte for deres smag og kvalitet. Derudover er planterne kendetegnet ved øget modstand mod ugunstige vejrforhold og fejl i plejen. Navnene på populære græskarhybrider: Kashtanka F1, favorit F1, orange honning F1.

hybrid sorter

Kashtanka hybrid til bordbrug henviser til midt-sæsonafgrøder. Høst begynder om 115 dage. Planten har lange vipper med adskillige portionerede frugter. Formen på frugten, der vejer 2 kg, er fladrunde med en let ribbing. Huden er lysegrøn med lysegrå striber.

Kashtanka-hybridens smagskvaliteter er høje, vegetabilske avlere får et konstant højt udbytte, selvom agrotekniske krav og dårlige vejrforhold ikke følges, afgrøden er velegnet til lang opbevaring.

Hybrid Lyubimitsa betragtes som en midt-sæson. Vækstsæsonen varer 120 dage. Bordgrøntsag. Planten danner lange vipper med adskillige portionerede græskar. Frugter, der vejer 2,5 kg, er fladrunde, huden er mørkegrøn med lysegrønne striber.

Frugtens papirmasse er lys gul, saftig, fast og aromatisk. Velegnet til diæt og babymad. Den høstede afgrøde er velegnet til langtidslagring.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar