De bedste gyldne opskrifter på vintergræskaremner derhjemme

En almindelig gartner ved meget lidt om græskarforberedelser til vinteren. Grød, sideskål - dette er alle mulighederne for landemenuen. Nogle gartnere dyrker sene græskar. Sådanne bolde kan ligge indtil nytår uden at miste omsætteligheden. Derefter begynder frø at gro indeni, og græskaret skal komposteres eller fodres til dyr.

Tidlige sorter og hybrider er sødere, deres kød er blødere og mere aromatisk. Men de opbevares i højst 2-3 måneder. Og hvordan du vil forkæle din hjemmelavede vitamin græskarskål om vinteren! Der er et tilstrækkeligt antal opskrifter til høst af kæmpe bær til fremtidig brug. Blandt dem vil den mest hårde sommerboer finde en passende til hans smag. Det vigtigste er ikke at være doven og bruge tid på at forarbejde afgrøden.

Græskarens sammensætning og nyttige egenskaber

Græskaret har hjulpet folk mere end en gang i en tid med hungersnød. Det er tilfredsstillende og velsmagende. Frugten er 2/3 af papirmassen.

Græskaret indeholder:

 • syrer (pantothenic, folic);
 • vitaminer (C, PP, K, A, T, E, gruppe B);
 • mangan, fluor, zink;
 • svovl, klor, iod, fosfor;
 • zink, jern, natrium, kobber;
 • calcium, magnesium.

moden græskar

Regelmæssigt forbrug af græskar normaliserer fordøjelsen, regulerer kroppens vand-salt balance. Frugtsaft er en mild vanddrivende. Det fungerer uden unødig stress på nyrerne. Græskar har en mild afførende virkning. Retter fremstillet deraf er nyttige til kronisk forstoppelse. På samme tid er der ingen dehydrering af kroppen. Ved mængden af ​​proteiner og jern er græskar i spidsen. Det er bedre end æg af kyllinger og vagtler.

Bæret er nyttigt for folk, der ser på deres vægt: det har meget få kalorier (ca. 22 kilokalorier). Mætning opstår hurtigt, kroppen opbevarer ikke overskydende fedt.

Du vil have retter fra den sædvanlige indbygger i haven på menuen året rundt.

Valg af den bedste sort og klargør græskar

Hvad er den bedste sort til græskaremner? Svar: enhver! Det er vigtigt at forstå, hvilken type dåse mad gartneren ønsker at lave mad. Til marmelade, marmelade eller potetmos er sommervarianter med mør og saftig papirmasse egnede De indeholder en masse sukker og er let at fordøje. Emnerne er duftende med en ensartet konsistens.

moden græskar

Til tørring og hærdning er sorter og hybrider med tæt, let saftig papirmasse egnede. En sådan græskar laver vidunderlige kandiserede frugter. Sådanne frugter er også velegnede til kompoter og syltetøj: indholdet vil være hele, koges ikke over.

Frugtforberedelse

Fuld modne græskar med en hel skræl er velegnede til høst til fremtidig brug. Hvis huden er beskadiget af insekter eller dyr, er frugterne ikke valgt til konserves.Det er vigtigt ikke at skade frugten ved fastgørelsespunktet til liana: hvis overtrædelsens integritet krænkes, trænger patogene bakterier og svampesporer ind i massen. Dette vil påvirke emnernes kvalitet.

Inden du tilbereder dåse græskar, skal du:

 1. Vask græskaret med varmt vand. Brug en børste til stædigt snavs.
 2. Tør eller tør tør med et papirhåndklæde.
 3. Skær i halvdelen og pluk frøene ud med en ske. De skal vaskes i koldt vand, tørres og konsumeres.
 4. Brug en ske til at rense resterne af frøkamrene: i konserves føles de som træholdige fibre.
 5. Fjern skrælen med en speciel kniv.
 6. Klip områder af kød ud med en karakteristisk farve.
 7. Skær papirmassen i stykker i henhold til kravene i opskriften.

moden græskar

Hvis det er umuligt at behandle hele frugten i en dåse, anbefales det at pakke noget af det i en plastikpose og lægge det i køleskabet. Så græskaret skal opbevares i 1 dag.

Opskrifter på lækre forberedelser til vinteren

Vinter græskar forberedelser vil diversificere menuen i den kolde sæson. De kommer godt med at faste: skålene mættes hurtigt og er ikke langsomme. Gyldne juice og syltetøj forsyner en træt krop med et kompleks af mineraler og vitaminer.

Græskarpynt er populære i hjemmelavet mad. Deres sødlige smag er i perfekt harmoni med korn, kylling og fisk.

Gartnere er interesseret i, hvad de snart kan lave mad fra græskar derhjemme. Komplet frokost! Og tilberedte halvfabrikata i dette tilfælde kommer godt med. De bedste opskrifter til forarbejdning af græskarafgrøder vil hjælpe med at fylde vinterkogningsretter med sollys og sunde vitaminer.

græskar tallerken

tørret

Tørring af græskar til vinteren er let nok. For at få velsmagende emner skal du vælge en sort eller hybrid med en tæt, lidt saftig papirmasse med lyse orange eller gule farver. Den nemmeste måde er at tørre frugten udendørs.

Sådan gør du:

 • skær det forberedte græskar i stykker 1-1,5 centimeter tykke;
 • læg dem i et lag på en plan overflade (en bageplade med lave sider gør);
 • dæk med et lag med insektbind på toppen;
 • tag ud til et solrigt, ventileret sted.

Produktet er klar om 2-3 dage. Stykker skal lægges i en lærredpose og opbevares på et mørkt, tørt sted. Et godt tørret græskar holder friskheden op til et år.

tørret græskar

Det er ikke svært at fremstille et tørret emne i en elektrisk tørretumbler eller ovn. Sekventering:

 • skær frugten i 3-4 cm stykker;
 • blancher dem i saltet eller sødet vand i 2 minutter;
 • tør på et papirhåndklæde;
 • Læg i et lag på 3 centimeter på en bageplade eller et trådstativ.

I en gasovn udføres tørring med døren halvt åben ved mindst mulig varme. Processen tager 4-5 timer. I elektrisk (ny prøve) skal du vælge tilstanden "Tørring" og følge instruktionerne.

tørret

Med denne metode til madlavning ser stykker af en solrig grøntsag ud som kandiserede frugter. Behandlingen går godt sammen med te eller kaffe. Sødme med lavt kalorieindhold vil glæde gartnere fra vægtvagere. Sådanne slik er især elsket af børn.

tørret græskar

Sådan gør du:

 • skære græskar i stykker eller skiver 3-4 centimeter tykke;
 • fold ind i en glasbeholder og dæk med granuleret sukker (mængden af ​​ingrediens bestemmes af gartnerens smag);
 • opbevar først 2-3 timer på et varmt sted, derefter 12 timer i køleskabet;
 • tøm den frigivne sirup i en gryde og kog op;
 • overfør forsigtigt græskaret til en gryde med sirup;
 • varmes op i 4-5 minutter (men kog ikke);
 • tag brikkerne ud og tør på en sigte;
 • anbring i en elektrisk tørretumbler eller ovn og bring tørringen til at være klar.

græskar i tørretumbler

Fuldt færdig tørret græskar har en skorpe på ydersiden, blød indvendigt.Det skal opbevares i en glasbeholder med et jordbundet låg. Opbevaringstid - op til seks måneder.

Madlavningskaviar

Græskar kaviar er en lækker og sund delikatesse. Dens søde smag vil appellere til alle derhjemme. Græskar kaviar skal bruges som en forretter eller som en side skål til kødretter.

For at tilberede skålen skal du:

 • tilberedt græskar - 2,5 kg;
 • gulerødder - 0,8 kg;
 • salat løg hvid - 0,5 kg;
 • grøntsag lidt - 1/2 kop;
 • tomatpuré - 1 glas;
 • formalet peber - 1/2 tsk;
 • eddike 9% - 50 ml;
 • salt - 1,5 spsk.

græskarterninger

Forberedelse af kaviar:

 1. Kog først græskaret i vand (du har brug for 2 liter væske). De vegetabilske stykker skal være bløde.
 2. Skræl, hak og steg resten af ​​de vegetabilske ingredienser i vegetabilsk olie, indtil de er møre. Du kan stege sammen eller hver for sig. Hovedbetingelsen: Komponenterne må ikke brænde!
 3. Læg græskar og stegt i en skål og puré med en blender (det er tilladt at male blandingen med en kødslibemaskine).
 4. Læg alle krydderier, tomatpuré. Kog ved langsom opvarmning i 40-45 minutter. Det kræves, at man konstant omrører.
 5. Fjern det fra varmen og hæld eddike i portioner. Dispenser straks i forberedte dåser. Kaviaren skal steriliseres på en hvilken som helst måde, som gartneren kender i 20-25 minutter.

græskar kaviar

Vend den færdige dåse mad på lågene og afkøl. Du kan opbevare delikatessen ved stuetemperatur. Holdbarhed er et år.

Den klassiske sylteagure

Græskar er lav i syre. Når du tilbereder, skal du tage højde for: der er praktisk taget intet naturligt konserveringsmiddel i produktet. Til konservering af konserves anbefales det at tilsætte eddike eller dets erstatninger (rødbærsaft, infusion af berberis).

Hvilke produkter er nødvendige:

 • græskar med tæt masse - 2 kg;
 • sød peber - 0,5 kg;
 • forbrænding - 2-3 stykker;
 • sukker - 1 glas;
 • salt - 1/4 kop;
 • eddike - 1 glas;
 • oprenset vand - 2 liter;
 • hvidløg - 1 hoved;
 • nelliker og peberkorn efter smag.

skåret græskar

Sådan tilberedes en snack:

 1. Du skal starte med at forberede fyldet. Hæld det rensede vand i en dyb gryde, tilsæt salt, sukker, krydderier og lad det simre i 5 minutter over svag varme.
 2. Mens marinaden koger, skal du tackle grøntsagerne. Skær græskar i stykker af den ønskede størrelse. Skræl og hak peber i strimler. Fjern de dækkende vægte fra hvidløg. Læg forsigtigt alle grøntsager i en gryde med kogende marinade og kog langsomt i 30 minutter.
 3. Hæld eddike i portioner, omrør og sluk for opvarmningen. Dispenser straks i rene krukker.

Ved planlagt langtidsopbevaring anbefales det at sterilisere glassene, rulle beholderne op med tin låg, vende om og lade afkøle. Et sådant emne opbevares ved stuetemperatur i op til et år.

syltede græskar

Skålene kan lukkes med plastik låg. Men så kan græskaret bruges i 3 måneder. Opbevar snack i køleskabet.

Marineret med krydderier uden sterilisering

Opskriften uden sterilisering involverer selvpasteurisering. Med en sådan hurtig forberedelse bruges lidt tid på direkte produktion. Men selvpasteuriseringsprocessen varer op til 2 dage: det afhænger af rumfanget og antallet af dåser. Denne metode til konservering gør det muligt for gartneren at bruge alle krydderier, der vokser på senge: løg, hvidløg, dild, peberrod (rod og blade), solbær og kirsebærblade, estragon.

Marinering foregår i henhold til enhver valgt opskrift. I slutningen er det påkrævet at pakke det halvfærdige produkt i sterile beholdere, forsegle med låg, vende på hovedet og indpak det grundigt. Selvepasteuriseringsprocessen begynder. Det varer, indtil dåsen er kølet helt af. Det færdige produkt kan opbevares ved stuetemperatur i op til 1 år.

syltede græskar

Salat med paprika og græskar

Denne varme og søde forretter er en god tilføjelse til vintermenuen. Voksne kan bruge det som en side-parabol til en hovedret.

Hvad du har brug for:

 • 1 kg lysegul græskar;
 • 0,5 kg gulerødder;
 • 1 kilo flerfarvet (til skønhed) sød peber;
 • 0,5 kg løg;
 • 0,5 fuldt modne tomater;
 • 100 ml eddike;
 • 1/2 kop sukker
 • 1/4 kop salt
 • til stegning: raffineret vegetabilsk olie;
 • 1/2 tsk malet peber.

græskarterninger

Hvordan man laver mad:

 1. Læg hakkede løg, gulerødder og peberfrugter i en dyb stege (eller gryde). Stek, indtil det er halvt kogt.
 2. Tilsæt græskar, og lad det småkoke, dækket i 10 minutter. Tilsæt hakkede tomater, og lad det surre, indtil de er møre.
 3. Put salt, sukker, formalet peber og eddike i det halvfærdige produkt. Varm op i 10 minutter. Fjern varmen.
 4. Dispenser straks i sterile krukker og tætning. Paprika og græskar salat kan opbevares ved stuetemperatur.

Det er også godt at spise sådan lækker i højden af ​​modningen af ​​afgrøden: snack vil genopfylde vitamin- og mineralbalancen i gartneren.

græskar salat

Aubergine forretter

En anden variation af en krydret og sød sideskål til vinterretter. De blå giver en pikant bitterhed til den dominerende søde smag af græskar.

For at tilberede en auberginesnack skal du:

 • blå - 2 kg;
 • græskar med tæt masse - 2 kg;
 • saftige røde tomater - 2 kg;
 • hvidløg - 0,2 kg;
 • enhver raffineret vegetabilsk olie - 0,5 liter;
 • sød flerfarvet peber - 1 kg;
 • salt - 3 spsk;
 • sukker - 1/2 kop;
 • eddike 9% - 2/3 kop.

forskellige auberginer

Sådan konserveres blandingen:

 1. Det første trin er at forberede bandagen. Puré tomaterne med en blender og bland med hakket hvidløg. Hæld i en skål eller gryde, og tilsæt sukker, olie og salt. Indstil til minimum varme.
 2. Mens fyldet forbereder sig på at koge, skal du tackle basen. Klip græskar, fjern huden fra auberginen og klip den også. Fjern stilke med frø fra peberfrugter, hak i strimler.
 3. Hæld forberedte grøntsager i den kogte forbinding. Under konstant omrøring (så blandingen ikke brænder), kog i 45 minutter. Hæld eddike i portioner, omrør og opvarm (uden kogning i 5 minutter).

Pakk den færdige snack i sterile retter, rull op, tag på låg og indpak. Efter afkøling står blandingen perfekt ved stuetemperatur.

græskar salat

Citronsyltetøj til børn

Alle kender fordelene ved citron. De styrker immunforsvaret og behandler forkølelse. Og hvor mange børn spiser villigt sur citrus? Græskar og citron marmelade vil let løse problemet.

Hvad skal der være ved hånden:

 • rød græskar - 1 kg;
 • granuleret sukker - 0,8 kg;
 • citron - 0,3 kg;
 • kanel - 1 tsk.

Sådan bevares delikatessen:

Processen adskiller sig lidt fra den klassiske metode til fremstilling af syltetøj. Skræl plesten fra citronen, fjern de hvide film og fjern frøene. Skær græskar og citron i stykker af tilfældig størrelse. De færdige ingredienser skal hældes i en håndvask og dækkes med sukker ovenpå. Efter 6-7 timer saftes græskar og citron. Kummen skal sættes på minimumsvarme, bringes til kogning, koges i 5 minutter, og varmen skal slukkes.

græskar marmelade

Lad bassinet stå i 8 timer for at blødgøre ingredienserne med sirup. Sæt derefter på opvarmning, og gentag operationen. Den samlede kogetid er 20-25 minutter. Dette er nok til helt at koge græskaret. Produktets beredskab bestemmes af graden af ​​spredning af dråbet på pladen: hvis der er en pyt - kog mere, hvis det står i et objektglas - er det gjort. Syltetøjet opbevares i sterile krukker ved stuetemperatur.

Hermetiseret græskar med orange

I denne opskrift har gartneren plads til kreativitet. Ingredienserne (græskar og orange) tages i lige store mængder, vægten af ​​sukkeret varierer afhængigt af smag og præference. Fra brugte krydderier: mynte, citronmelisse, estragon, rosmarin - alt sammen eller separat.

Først skæres de vigtigste ingredienser - græskar og appelsin. De er stablet i lag i rene krukker. Bogmærket skal være stramt.

Hvert lag drysses med krydderier og kornet sukker. Derefter hældes indholdet med kogende vand over skulderens skuldre og steriliseres i 20-25 minutter. Det færdige produkt rulles sammen og (efter afkøling) opbevares i rummet.

græskar marmelade

Æble og græskarpuré

En fremragende græskar dessert ved hjælp af sure æbler. Ingredienserne tages i lige store mængder. Sur æblejuice fungerer som konserveringsmiddel. Pektin giver emnet tykkelse. Sukker tilføjes tilfældigt. Nogle gartnere erstatter det med fruktose. Skræl æblerne, skær midten ud. Skær græskar i vilkårlige skiver. Pur ingredienserne med en blender. Tilsæt derefter sukker og sæt den på mindst varme. Kog under konstant omrøring i 25 minutter.

Den færdige puré har en rig gylden farvetone. Det holder godt i sterile krukker indtil næste høst.

jure græskar

Græskar - estisk ananas

Det smukke navn skjuler opskriften på en almindelig syltede græskar. Stykkerne er gennemsigtige, der ligner ananasstykker fra en krukke. At bevare er ikke svært.

Du får brug for:

 • græskar - 2 kg;
 • granuleret sukker - 2 kopper;
 • oprenset vand - 1 liter;
 • eddike 9% - 2/3 kop;
 • salt - 2 spsk;
 • nelliker, kanel, anis, peberkorn - efter smag.

græskar i en skål

Hvordan man laver mad:

 1. Først skal du forberede fyldet. Hæld vand i en dyb gryde og kog op. Tilsæt derefter salt og sukker og kog igen.
 2. Put hakket græskar i marinaden og kog på langsom varme i 15 minutter. Fjern derefter den fra varmen og lad den stå i 8-10 timer for at blødgøre grøntsagen med marinade.
 3. Sæt gryden på ilden igen, tilsæt krydderierne og kog, indtil græskaret er gennemsigtigt. Hæld eddike i portioner og bland. Dåsen er klar.

De skal placeres i rene krukker, steriliseres i 15 minutter og rulles sammen. Det "tropiske" produkt opbevares indtil næste høst.

græskar i en krukke

På koreansk

Forberedelse af krydret konserves græskar på koreansk er slet ikke svært. Marinering tager lidt tid. Denne forretter tilføjer variation til menuen med krydret madelskere.

Det er vigtigt at have et specielt rivejern i køkkenet for at få lange striber: på denne måde vil græskaret marinere bedre.

Hvad skal der være ved hånden:

 • gul eller orange græskar - 0,5 kg;
 • eddike 9% - 2 spsk;
 • vegetabilsk olie - 2 spsk;
 • salt - 1 tsk;
 • sukker - 2 spsk;
 • færdiglavet blanding til koreanske salater - 1 stykke;
 • malet koriander - 1 tsk.

For at forberede græskaret, riv det på et specielt rivejern og læg det i en glas- eller porcelænskål. Tilsæt derefter koriander, salt, sukker, salatblanding, olie og eddike. Rør grundigt.


Sæt skålen til side i 1-2 timer for at få juice. Læg derefter rene glas i. Det er nødvendigt at overvåge mængden af ​​græskar og hældning. Græskaret skal være helt dækket af juice.Læg beholderen med konserves til sterilisering. Forsegl derefter og vend på lågene. Det færdige græskar opbevares i rummet i et år.

Sådan opbevares emner

Fremgangsmåden og opbevaringsstedet for græskaremner bestemmes ved konserveringsmetoden. Arbejdsemner uden sterilisering eller selvpasteurisering skal opbevares et køligt sted - en kælder eller køleskab. Hermetisk mad, der har gennemgået en endelig varmebehandling, er god i et almindeligt skab i køkkenet eller spisekammeret. Tørret og tørret græskar kræver et godt ventileret, tørt sted.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar