Beskrivelse af variegata ananas mynte sort, plantning og pleje funktioner

Ananas mynte variegata betragtes som en unik plante, der har en behagelig og stærk aromatisk lugt. Ananasblade sættes til skålene for at give dem en usædvanlig aroma og bruges i medicin til behandling af visse sygdomme.

Beskrivelse

Et karakteristisk træk ved Variegata-sorten er den lave vækst af buske, der vokser op til 40-50 cm i højden. Alle modne frøplanter er dækket med små blade nedad med en hvid ramme rundt om kanterne. Variegata-mynteblader er meget velsmagende med en let syrlig eftersmag. På grund af dette tilføjer mange husmødre dem til saucer, salater og endda frugtdrikke.

unik plante

Foruden blade er blomster dannet på voksne buske, malet i lilla farve med en rødlig farvetone. De er placeret øverst på skuddene og danner store og duftende blomsterstande der.

Anvendelse af ananas mynte

Ananasmynte bruges oftest i madlavning som et kosttilskud. Det bruges til at krydre kød- eller fiskeretter. Det bruges også om sommeren til at skabe forfriskende frugtdrikke. Nogle husmødre tilføjer mynteblade til konserves for at forlænge deres holdbarhed.

blomster dannes

Det andet mest populære anvendelsesområde for en sådan plante er medicin. Ananas mintafkog har en vanddrivende virkning, takket være hvilken du kan fjerne galdeblæren af ​​sten. Mynteblade bruges til at skabe retsmidler til at lindre smerter hos piger under menstruation og til behandling af leversygdom.

Betingelser for vækst af kultur

For at dyrke sunde Variegata-buske skal du give optimale betingelser for deres vækst. Denne sort elsker høje niveauer af fugtighed og er derfor nødt til at passe på vanding under kultivering. Jorden bør aldrig tørre ud, da dette vil bremse væksten af ​​frøplanterne. Det anbefales at fugte jorden dagligt, især om sommeren.

betragtes som medicin

Hvis frøplanterne dyrkes i et drivhus, skal du uafhængigt kontrollere fugtighedsniveauet i det. For at gøre dette skal du sprøjte drivhuset med en sprayflaske og fugte myntebladene hver dag.

Hvornår skal ananas mynte plantes

Du kan kun få en god høst af mynte, hvis du planter den til tiden. Det anbefales ikke at deltage i såning af Variegata-frø om efteråret, da frøplanterne fryser og dør om vinteren. Om sommeren er såning også umulig, da rodsystemet ved den første frost ikke har tid til at blive stærkere, og planten vil også dø.Derfor ville den bedste løsning være at plante ananasmynte midt i foråret, efter at nattetemperaturen stiger til 5-10 grader.

plant hende til tiden

Forberedelse af plantemateriale

Frøforberedelse begynder med udvælgelsen af ​​frø til plantning. Det anbefales kun at vælge store frø, da de vil spire bedre. Alt valgt plantemateriale desinficeres forud. Til dette tilberedes en svag manganvæske. For at skabe det tilsættes ca. et gram af stoffet til 100 ml vand. Derefter hældes frø i en beholder med mangan i 25 minutter. Det desinficerede frø vaskes med vand, tørres og plantes i jorden.

plantemateriale

Jordforberedelse

Ananasmynte vokser som alle andre sorter bedst i frugtbar jord med mikronæringsstoffer. For at øge jordens frugtbarhed skal du på forhånd tilføje topdressing. Til dette er jorden blandet med kompost, aske og humus.

Ved gødning kan du bruge færdige kommercielle blandinger, der inkluderer kalk.

Eksperter anbefaler desinficering af jorden inden plantning. For at gøre dette hældes det flere gange med varmt vand og manganopløsning. Dette vil beskytte frøplanterne mod skadedyr og sygdomsangreb.

frugtbare jordarter

Plante mynte

For at plante ananasvariegata legges alle frø ud på overfladen af ​​den høstede jord. Frøet presses derefter forsigtigt ned i jorden og dækkes med polyethylen. Når de første skud vises, fjernes plastfolien, og alle frøplanter vandes for første gang.

Hvis temperaturen udenfor er for høj, er det ikke nødvendigt at dække området med den plantede mynte..

høstet jord

Plantepleje

Enhver, der planlægger at begynde at dyrke myntbuske, skal gøre sig bekendt med de særegenheder ved at passe dem.

Regler for vanding

Alle plantede myntbuske skal vandes med varmt vand. Vanding kan ikke udføres i stærkt sollys, så proceduren udføres om aftenen. I overskyet vejr er det ikke nødvendigt at fugte jorden dagligt.

myntbuske

Løsnelse og lukning

Det anbefales, at du regelmæssigt lukker mynteområdet for at fjerne ukrudt. Hvis ikke ukrudt lukkes, vil det dyrkede ukrudt forbruge en masse næringsstoffer fra jorden, hvilket vil forringe myntevæksten.

Plantsygdomme

Verticillium visne betragtes som en farlig sygdom, på grund af hvilken bladens planter gradvist begynder at mørkne og tørre. For at redde ananasmynte fra denne sygdom skal du:

  • følg reglerne for afgrødningsrotation;
  • Rengør rettidigt området med ukrudt og planterester.

at slette

Skadedyr

Blandt skadedyr er følgende mest almindelige:

  • Mintmide. Insektet dvale i jorden og vises på buske om foråret. Skadedyren lever af blade og stængler af mynte, som fører til død.
  • Engmøl. Det vises på mynte om foråret, efter at lufttemperaturen stiger til 10 grader Celsius. Insektet livnærer sig på bladens safte, og de tørrer derfor ud efter engens møll.

vises på buske

Høst og oplagring

Moden mynte høstes bedst i midten af ​​juli, da bladene på dette tidspunkt vil blive fyldt med nyttige ingredienser og olier. Alle indsamlede stængler samles i bunker og hænges under en baldakin på gaden eller i et rum med god ventilation. Det er meget vigtigt, at solens stråler ikke falder på bladene, da dette vil påvirke deres aroma negativt.

komponenter og olier

Konklusion

Enhver gartner, der ønsker at dyrke variegat ananasmynte, skal forberede sig på dette på forhånd. For at gøre dette, skal du gøre dig bekendt med nuancerne ved at plante denne sort og reglerne for pleje af det.

sæt dig ind i nuancerne

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar