Hvordan man ordentligt vokser og plejer mynte i et drivhus

Mint er værdsat ikke kun for sin aroma, men også for de gavnlige egenskaber, som naturen har lagt i den. For at få friske planter året rundt dyrker gartnere mynte i drivhuse. De vigtigste fordele ved denne metode er høst året rundt og muligheden for ikke at afhænge af vejrforholdene.

Hvordan kan man dyrke mynte korrekt i drivhusforhold?

Mynt er en uhøjtidelig plante. Med ordentlig pleje giver afgrøderne en god høst selv om vinteren. Det er vigtigt, at temperaturregimet overholdes i drivhuset, og at der er ventilation til stede.

Forberedelse af stiklinger

Der er to måder at plante mynte på: stiklinger og frø.

Når man klargør stiklingerne til plantning, skæres de ud fra bushen. Bærplanter bør ikke være mindre end 10 cm i højden. De kan straks plantes i jorden, men for at øge chancerne for indrivning anbefales det at sætte frøplanter i vand for at frigive rødder. Det er vigtigt at kontrollere spiringen af ​​rodsystemet. For at fremskynde processen skal stiklingerne være forsynet med et optimalt temperaturregime og overrisles regelmæssigt med vand.

Stiklinger plantes umiddelbart efter de første rødder vises.

Det anbefales at forbehandle myntefrø med en akvariumkompressor før plantning. Dette giver mulighed for optimal spiring. Den nederste linje er at placere frø i vand og mætte dem med ilt. Frømateriale skal tørres i frisk luft inden plantning.

plantning af mynte

Hvis der ikke er mulighed for at plante frø direkte i jorden, anvendes frøplante-metoden til plantning. Oprindeligt spires frøene hjemme i kasser, og efter 1,5-2 uger plantes de i et drivhus. Det er vigtigt at fugtige plantningen regelmæssigt. Fugtighedsniveauet bør ikke være under 60%.

Klargøring af jorden til græsset

Krydret urter er plantet i en tidligere forberedt jord. Det graves op, ryddes for ukrudt, befrugtes med mineral- og organiske forbindelser. Det er vigtigt at undgå souring. Dette kræver god dræning af stedet ved hjælp af knuste mursten eller lille grus.

Bemærk! Hvis jordforsuring er tilladt, er der stor sandsynlighed for rodråds og tab af udbytte.

mynte i jorden

Derfor er drænet jord væsentlig, når der plantes mynte. Jordens kvalitet spiller en lige så vigtig rolle. Krydret græs elsker lidt sur og sandet ler neutral jord. Sur jord til dyrkning af mynte i et drivhus er kategorisk ikke egnet.

Plante mynte

Det er bedst at plante mynte i jorden om foråret, men plantning om sommeren og efteråret giver også gode resultater.Efter at rodene på stiklingerne har udviklet sig, plantes de i jorden. Den optimale plantedybde er 5 cm. Afstanden mellem frøplanterne skal være mindst 15 cm. Dette giver planterne nok plads, og intet vil hindre deres vækst.

Det er vigtigt at give planten den krævede mængde lys og den optimale temperatur. Til dette installeres lamper og elektriske ovne i drivhuse.

Det er vanskeligere at dyrke mynte gennem plantning, især for nybegyndere. Hvis denne metode vælges, såes frøene i fugtig jord til en dybde på 0,5 cm. For at frøplanter skal komme frem, bør temperaturen i drivhuset ikke være mindre end 20 grader. Fra oven er det plantede område dækket med en film, indtil frøene er hakket.

For at få en vinterhøst plantes mynte i slutningen af ​​august - begyndelsen af ​​september. Det er vigtigt at give kulturen naturligt lys så meget som muligt. Hvis dette ikke er muligt, skal du bruge yderligere belysning.

Grundlæggende principper for afgrødepleje

For at få et godt resultat er det vigtigt at pleje afgrøden korrekt: vand den til tiden, fodre den og forhindre sygdomme og skadedyr. De, der dyrker mynte til industrielle formål, kan bruge kokosnødunderlag til plantning.

vanding mynte

Vanding

Tørring ud af jorden, når du dyrker mynte, må ikke være tilladt. Vanding udføres, så snart jorden begynder at tørre ud. Dette er cirka 3 gange på 10 dage. I drivhuse er det optimalt at bruge et drypvandingssystem. For at rotsystemet bedre kan absorbere fugt, bør jorden periodisk løsnes. Det er også vigtigt at dræbe ukrudt rettidigt, så planterne får flere næringsstoffer.

Om sommeren udføres vanding oftere, om sommeren reduceres de. Det er også vigtigt ikke at lade fugt stagnere i jorden. På trods af at mynte er en fugtelskende plante, vil en for stor mængde vand føre til sygdom og plantedød.

Top dressing

Regelmæssig fodring af mynte vil have en god effekt på dens udvikling. Som regel bruges fosfor- og kvælstofgødning til disse formål. Topdressing udføres i vækstsæsonen. Nogle gartnere foretrækker at befrugte mynte med kompost og gødning.

voksende mynte

Sygdomme og skadedyr

Den farligste sygdom for en kultur er pulveriseret mug. Som regel forekommer sygdommen på grund af pludselige temperaturændringer. Med hensyn til skadedyr er mynte modtagelige for angreb:

  • bladlus;
  • mellus;
  • edderkop mide.

Du kan slippe af med skadedyr ved at sprøjte planter med industrielle forbindelser. Men det er det sikreste at bruge folkemedicin.

Opsamling og opbevaring

Afgrøden høstes i det første plantningsår. Til tørring plukkes bladene ud før blomstring, i denne periode er de mest mættede med nyttige sporelementer. Mint tørres i skyggen efter at have bundet planterne i bunker. Således bevarer planten sin aroma og fordelagtige egenskaber gennem den lange vinter.

Du kan også fryse mynte, men dette varer ikke mere end to måneder. De afskårne blade vaskes i koldt vand og placeres på en fugtig tynd klud. Mynt opbevares i køleskabet i en tæt lukket beholder. Den optimale opbevaringstemperatur er 0 grader.

Til frisk forbrug plukkes mynteblade efter behov.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar