Medicinske egenskaber og kontraindikationer fra mynte til den menneskelige krop

Gartnere taler meget om medicinske egenskaber og kontraindikationer for mynte. Det velkendte græs vokser på hvert sted. Myntte er en integreret del af dacha-menuen.

Ogorodnikov er tilfreds med ubeskriveligheden af ​​duftende urter. Den plantes en gang, og derefter i mange år forsøger de at begrænse den spontane distribution. Anlæggets merværdi er tiltrækningen af ​​pollinerende insekter. Agurkhaven, der ligger ved siden af ​​mynten, forbløffer med overflod af æggestokke.

Dejlige sommerbeboere bruger urt til kosmetiske procedurer. Infusionen frosset i terninger har egenskaben med at toning af ansigtets hud og indsnævre porerne.

kosmetiske procedurer

Der er mange typer af den aromatiske plante. De adskiller sig i blade på farve, stilkhøjde, lugtens rigdom, smagens hårdhed. Gartnere kan altid vælge en sort, der er egnet til dyrkning. Men den mest fordelagtige er pebermynte. Det er i det, at de aktive komponenter kombineres i de krævede proportioner.

Urtenes kemiske sammensætning og kalorieindhold

Den karakteristiske lugt af pebermynte blev givet af den essentielle olie, der var til stede i den (2%). Det indeholder cineol, pulegon, apinen, limonen. Folk opfatter kombinationen af ​​kemiske forbindelser som en "mynte" lugt. Planten indeholder også:

kontraindikationer mynte

 • menthol (estere af isovaleriske og eddikesyrer);
 • vitaminer (B, A, C, PP);
 • flavonoider;
 • bitterhed;
 • tanniner;
 • organiske syrer;
 • kobber, jern, mangan, strontium (sporstoffer);
 • fosfor, kalium, calcium, natrium, magnesium (makronæringsstoffer).

100 g mynte indeholder: 0,94 g fedt, 3,75 g protein, 79 g vand, 7 g kulhydrater, 8 g kostfiber (fiber).

På grund af sin unikke sammensætning, aktive effekt på kroppen og egenskaber, anerkendes pebermynte som en medicinalplante. Gartnere har ikke kun honningplanter i deres have, men også et nyttigt middel... De kan give førstehjælp eller behandle visse sygdomme med naturlige og lækre urter.

kemisk sammensætning

Plantens helbredende og nyttige egenskaber

Pebermynte indeholder betydelige mængder mentol. Dette bestemmer brugen af ​​planten til medicinske formål. Urtens egenskaber bestemmer rækkevidden for dens anvendelse:

 1. Alle sommerboere kender fordelene ved mynte som beroligende middel. Det er værd at brygge te, drikke det med en skefuld honning - og nervøs spænding går.
 2. Kremer fra urteinfusion lindrer smerter fra blå mærker og forstuvninger.
 3. Ved regelmæssig brug har bouillon egenskaben af ​​at aflaste gartneren fra migræne og hovedpine.
 4. En infusion af friske eller tørrede mynteblade har helende egenskaber. Det forbedrer fordøjelsen.
 5. Brugen af ​​urt behandler flatulens, opkast og diarré.
 6. Indånding hjælper med at lindre hoste, lindre hævelse i nasopharynx.
 7. Peppermintte fjerner vand fra kroppen. Dette gør det lettere for det kardiovaskulære system.
 8. Urtepræparater har koleretiske egenskaber.
 9. Tandpine lettes ved skylning med varm mynteinfusion.
 10. Te og frisk urt har evnen til at aktivere hjernen.
 11. Menthol har en anæstetisk egenskab: det ophidser nerveenderne, der er en følelse af kulde. Små fartøjer er indsnævret. Smerten reduceres.

planteegenskaber

Regelmæssigt forbrug af mynte (frisk, tørret, te, infusioner eller afkok) er godt for helbredet: planten har evnen til at tone kroppen og styrke immunforsvaret. Det uhøjtidelige græs giver gartnerne kraft og godt humør.

Anvendelse i traditionel medicin

Det er umuligt at forestille sig traditionel medicin uden myntepræparater. Urtens funktioner afsløres i te, afkok, infusioner, olie. Pebermynte anvendes frisk (salater) eller tørret (krydderier).

traditionel medicin

De medicinske egenskaber ved den aromatiske urt kan reducere symptomerne på forkølelse og influenza. Mynte forbedrer det kardiovaskulære systems funktion, lindrer smerter.

Bunker af mynte i rummet frisker luften. Æteriske olier har egenskaberne ved at berolige nervesystemet og forbedre søvn. Gartneren falder hurtigere i søvn i et sådant soveværelse.

mindske symptomer

Vigtig olie

Fremstillet ved destillation fra pebermynte. Lægemidlet har antimikrobielle og antivirale egenskaber. Olien hjælper med at slippe af med hjertesmerter (det inkluderer "Valocordin"). Hærder effektivt forkølelse og influenza. Når hoste øges ekspektoration.

I folkemedicinen er opskrifter brugt:

forbedrer ekspektoration

 • smør nesevingerne med en forkølelse;
 • gnid templerne til hovedpine;
 • ved indånding med en opløsning fra et glas vand og 2-3 dråber olie.

Fordøjelsesbesvær behandles ved at tage kefir med 2 dråber olie.

Pebermynteoliefunktioner bruges i aromaterapi. Vand hældes i phyto-lampen med 3-4 dråber af produktet. Et brændende stearinlys placeres ned. Når vand fordampes, er rummet fyldt med en myntaroma. Gartneren hviler og slapper af efter en hård dag.

mal whisky

Infusion og afkogning

Præparaterne er forskellige i forberedelsesteknologien:

 1. Til infusion hældes 2 spsk friske (eller 1 tørre) mynteblade med et glas varmt vand. Pak op og lad det køle af. De filtrerer.
 2. Til buljongen hældes 2 spsk friske (eller 1 tørre) råmaterialer med et glas koldt vand. Opvarm under et låg i et vandbad, indtil det koger. Filtrer og afkøl.

madlavningsteknologi

Midlerne opbevares i køleskabet i højst en dag: med længere opbevaring forsvinder plantens fordelagtige egenskaber. Afkogningen af ​​planten bruges til behandling af luftvejssygdomme (skylning, indtagelse og indånding), problemer i fordøjelseskanalen, hjerte-kar-sygdomme.

Funktioner ved infusionen bruges til at lindre symptomer på gigt. Et glas af produktet hældes i et varmt bad. Modtagelsestid - 30 minutter.

midler hældes

Peppermynte ånd tinktur

For at tilberede produktet hældes 100 g hakkede friske pebermynseblade i 0,5 liter vodka. Holdes på et køligt mørkt sted i 3 uger. Ryst hver uge. Filtrer derefter. Det færdige produkt opbevares i køleskabet.

Tinkturen har smertelindrende og afslappende egenskaber. Det gnides i huden for blå mærker. For tandpine er skylning med en teskefuld af tinktur og et glas varmt vand effektiv. Spasmer i tarmen lettes ved at tage et glas vand med 15 dråber tinktur før måltider.

alkohol tinktur

Pebermynte te

Brug til sort tilberedning, sort, grøn te eller urtepræparater baseret på kamille, timian, rosehip. Pebermynte blade føjes til hovedbrygningen.Hæld varmt vand (80 grader celsius), insister. Citron eller honning tilsættes før brug.

Denne drink har egenskaberne ved at slukke tørsten og berolige... I varmt vejr forbruges te kølet med tilsætning af isterninger. Om vinteren og efteråret opvarmes drikken og gendanner styrke. Det skal drikkes efter fysisk og mental anstrengelse.

For kvinder hjælper en drink med mynte til at forbedre menstruationstilstanden og overgangsalderen.

citron eller honning

Mint i madlavning

Plantens unikke egenskaber bruges i madlavning. Den tørrede urt bruges som krydderier i provencalske urter. Det bruges til aroma af kød og fiskeretter. Friske blade sættes til salater af grøntsager og skaldyr.

Mintis og sorbet er gode forfriskninger i varmen. Aromatisk olie tilsættes alkoholholdige cocktails. Retter er dekoreret med originale blade.

urten påføres

Mynte i kosmetologi

Kropspleje drager fordel af de beroligende, antiinflammatoriske egenskaber ved pebermynte. Lotion bruges til at gnide acne-tilbøjelig, betændt hud. Pebermynteoliemasker styrker håret og gendanner glansen til det.

Daglig gnidning af ansigtets hud med mynteis vil eliminere fine rynker, øge hudens elasticitet. Urtenes hvidfarvning bruges til at slippe af med irriterende alderspletter.

Skylning af munden med infusion eller afkogning opfrisker og desinficerer effektivt mundhulen. Plantens blegningsegenskab bruges til at gendanne tænderne til deres oprindelige farve: tilføj bare olie til tandpastaen.

bruger beroligende midler

Kontraindikationer og mulig skade på kroppen

Pebermynteegenskaber bruges til behandling af mange lidelser. Men inden du begynder at bruge, skal du gøre dig bekendt med kontraindikationerne. Urten er skadelig for mennesker med lav syreindhold i gastrisk juice. Planten har en tendens til at reducere den.

Planten bør ikke bruges:

skade på kroppen

 • gartnere med åreknuter;
 • seksuelt aktive mænd;
 • chauffører eller personer med erhverv, der kræver øget opmærksomhed og koncentration;
 • hypotonisk;
 • kvinder, der behandles for infertilitet;
 • børn under 12 år.

Det anbefales at begynde at tage medicinen med små doser på grund af en mulig allergisk reaktion. Det er vigtigt for gartnerne at huske: vellykket behandling består i en kompetent og moderat anvendelse af egenskaber ved mynte.

koncentration af erhvervet

Sådan fremstilles råmaterialer korrekt

Det mest nyttige råmateriale er i begyndelsen af ​​den blomstrende plante. Det skal opsamles i tørt vejr om morgenen (efter dug tør) eller om aftenen (før dug falder). Det anbefales at skære stænglerne i en højde på 10-15 cm. Råvarerne skal bindes i løse bundter og hænges i skyggen (under en baldakin, i en stald, på en veranda).

Tørrede planter hældes i glasskruer med jordbundne låg. Opbevares på et køligt, mørkt sted.

Alkoholtinktur bevarer nyttige egenskaber hele året. Det kan også tilberedes om sommeren og bruges efter behov.

Pebermynteolie er vanskelig at fremstille derhjemme. Det sælges på apoteker.

forbered råvarer

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar