De bedste, søde og produktive sorter af store frugterede tomater

I dag har næsten enhver gartner blandt de dyrkede tomatarter store frugterede tomater. Store tomater ser mere respektable ud, er meget efterspurgte under salg og har ofte den bedste smag. Fra hele sortimentet af frø vælges de mest lækre tomater, testet for resistens mod forskellige sygdomme, der giver en god høst. De bedste sorter af store frugterede tomater indeholder alle disse egenskaber. Lad os overveje dem mere detaljeret.

Hybrid Azhur

En populær række store tomater i dag. Velegnet til plantning indendørs og udendørs. Det hører til den mellem-tidlige type tomat, høst er mulig efter 105 dage. I højden er planten mellemstor (op til 90 cm). Sorten er kendetegnet ved fremragende produktivitet, tomater med en tæt hud vejer ca. 260 g. Varmebestandig, tåler godt skiftende klimatiske forhold.

Hybriden viser fremragende modstand mod skadedyr og sygdomme. Obligatoriske krav til pleje er den tidlige strømpebånd af planter, fjernelse af stebørn og ekstra æggestokke til dannelse af store frugter. Denne tomat kræver streng overholdelse af reglerne for belysning og kunstvanding.

Velegnet til sterilisering og frisk brug.

hybrid openwork i en skål

Sprint Timer

Sorten dyrkes i et åbent område. Det hører til gruppen af ​​middel modenhed. Modstår mod ændringer i lufttemperatur. Den kan nå en højde på 2 m. Frugt er meget stor, gennemsnitsvægt 700 gram, kødfuld. Disse smager søde tomater... De spises frisk og juice. Har et højt udbytte. Modstandsdygtig over for sygdom. Under kultivering skal du passe på stærke understøtninger på grund af tomatens store vægt. Når du udfører landbrugsarbejde, skal du passe på rettidig vanding, binde planter, klemme for den korrekte dannelse af busken.

sprint timer dimensioner

Alabai hybrid

En tidlig moden slags tomat, som er plantet i lukket og ubeskyttet jord. Frugt vejer gennemsnitligt 250 g. Udbyttet af hybrid er gennemsnit. Har fremragende smag. Det bruges til at fremstille juice, pastaer og saucer og spises frisk.

store tomater i haven

Pasning er påkrævet den samme som for andre sorter af tomater: vanding, fjernelse af steponsons, strømpebånd.

Pudovik

Velegnet til at holde sig i det åbne felt, men på steder med et tempereret klima foretrækkes det at plante i et drivhus eller drivhus. Det er en sort i sæsonen med en gennemsnitlig højde. Frugt når op til 700 gram i vægt, sød i smag, kødfuld, brugt til høst samt til frisk forbrug. Viser modstand mod førende sygdomme i tomater... Kræver fjernelse af stepons, binding af en busk, installation af pålidelige understøtninger.

vandpyt i haven

Amerikansk ribben

Modningsperiode op til 125 dage fra spiring til begyndelsen af ​​frugtdannelse. Den vokser i mellemhøjde (op til 1,7 m), kan plantes i åben jord og filmhylstre. Tomater har et usædvanligt udseende - runde, let udfladede, har en stærk ribbing. Nå fra 300 til 500 g vægt. Det anbefales at lave juice, tomatpuré, forskellige pastaer.

Kan saltes i store containere. Har kumulative sygdomsresistens af tomater. Denne sort er meget finurlig ved valget af forbindinger, der kan påvirke tomatens smag.

Det er vigtigt at installere understøtninger, binde og fjerne sideskud.

Altai gul

Giver et højt udbytte, udviklingsvarighed op til 115 dage. Bushen kan vokse op til 2 m. Den dyrkes under filmen og i det fri. Frugterne er store, i gennemsnit op til 600 g, duftende, meget velsmagende, sød og kødfuld. Velegnet til fremstilling af grøntsagspure og juice. Det er nødvendigt at binde og forme planten ved at fjerne trinene. Sorten er lunefuld i ernæring; ved dårlig fodring falder afgrøderne.

Altai gul tomatudseende

Bull hjerte

I de sydlige regioner i Rusland dyrkes denne sort i åben jord, og i den midterste bane er det bedre at plante den i drivhuse. Stammen kan vokse op til 170 cm høj. Udbyttet af denne sort af store tomater er stort, frugterne er klar til at høstes mere end to måneder efter spiringen. Tomater vejer i gennemsnit 400 gram, har en sød-sur smag, saftig. Velegnet til salat og rå. Kræver en riller til støtterne, fjernelse af sidegrener, fodring med mineralsk gødning.

bovint hjerte tomat i haven

orange

Blandt de forskellige sorter af tomater med fotos og beskrivelser i medierne er der mange underholdende og spektakulære. Den orange sort er deres fremragende repræsentant. Frugten ligner meget en appelsin meget. Deres vægt er i gennemsnit 300 gram, de har en kødfuld sammensætning, sød i smag, saftig. Sorten er beregnet til dyrkning i filmhylstre. Modenhed og produktivitet er gennemsnitlig. Høje planter. Det er resistent over for de fleste sygdomme. Kræver en strømpebånd og support.

tomat appelsin i haven

Bedstemors hemmelighed

Når man præsenterer store tomater, bør man ikke glemme sorten ”Babushkin's Secret”. Planten er velegnet til enhver jord, giver et højt udbytte, høj (op til 170 cm). Sorten er af middel modenhed, frugterne vejer i gennemsnit 400 g, men nogle gange kan de vokse op til et kilogram. Har en rig og sød smag. Det er nødvendigt at danne en plante, for dette er det nødvendigt at fjerne trinene og binde busken op. Modstandsdygtig over for sygdom. Ideel til tilberedning af friske og konserverede salater.

udseendet af en tomats bedstemors hemmelighed

kongen af ​​konger

De største tomatsorter inkluderer denne type tomat. Dette er en kæmpe tomat. Det har et højt udbytte, massen af ​​en tomat kan nå 1,5 kg. Papirmassen er stærk, kødagtig. Smagen er sød og sur. Det betragtes som en repræsentant for sen modenhed. Velegnet til dyrkning i ubeskyttet jord i de sydlige regioner og indendørs - i de midterste breddegrader. Højden på busken kan være op til 2 m. Velegnet til madlavning af salater, kartoffelmos, juice, saucer. Planten skal bindes sammen og fastgøres.

tomatkonger i haven

Honning reddet

Frugter med lys gul farve og den samme farve på papirmasse, store, vejer op til 600 g, søde i smag. Opdrættet til dyrkning i det åbne felt, men kan også plantes i et drivhus. Busken vokser op til 1,8 m i højden, og dens dannelse skal maksimalt være 2 skud. Sørg for at fjerne trin og installere understøtter. Sorten er midt i sæsonen, med rettidig vanding og tilstrækkelig befrugtning, den viser høje udbytteregenskaber.

reddet honning tomat i haven

Alsou

Store tomater kan også være velsmagende. Dette er bevist af Alsou-sorten. Dens frugter er saftige, meget søde og vejer i gennemsnit 400 gram. Tomater, der modnes tidligt, kan veje 1 kg.Planten er lav (op til 1,5 meter), har en tidlig modningsperiode. Kan dyrkes i beskyttet og ubeskyttet jord. Ledsaget af høje udbytter.

også tomat i haven

Har fremragende modstand mod tomatsygdomme. Når der dannes en busk, er der 2-3 skud tilbage. Obligatorisk strømpebånd og sidegrener fjernelse.

Citrongigant

Gode ​​tomater med store frugter inkluderer dem med usædvanlig farve. Citrongiganten har en lysegul farvetone. Frugt når op til 700 g i vægt, har en let sur sød smag. Velegnet til frisk brug som ingrediens i suppe forskellige saucer. Tilhører sorter af middel modenhed, dyrket i drivhuse. Busken kan vokse op til 2 m i højden. Udbyttet er lille. Det anbefales at fjerne de nedre blade og sidegrener og danne en busk i to stængler.

tomat citron kæmpe i haven

Jordens mirakel

Bøsningerne af denne art vokser højt op til 2 m. På modningstidspunktet kan det tilskrives tomater i midten af ​​sæsonen. Frugterne kan nå i gennemsnit 700 gram, meget saftige og søde. Bedst dyrket indendørs, men også velegnet til udendørs plantning. Høsten er meget høj.

På grund af det store volumen modne frugter er det nødvendigt at placere understøtninger under hver stængel. Sorten er meget tørretolerant.

Wonderland tomater sammenlignes med æg

Sort elefant

Modne tomater af denne type får en mørkebrun farve, deres vægt er normalt ikke mere end 300 g. De smager sød, der er en svag surhed. Er beregnet til frisk forbrug, tilberedning af salater, saucer. Planten er underdimensioneret, udbyttet er høj. Designet til vækst i drivhuse. Omskæring af stepons og bindning er påkrævet.

udseende af tomatsort elefant

Lækker

Jeg dyrker denne sort på mit websted. Frugtmassen er sukker, saftig og har en lys aroma. Gennemsnitlig vægt 600 g. På grund af deres størrelse bruges de til fremstilling af salater, tomatsaft, forskellige saucer. Modningstider er gennemsnitlige og er 110-115 dage. Planten vokser op til 2 m i længden, så støtte og fjernelse af sideskud er påkrævet. Giver et højt udbytte. Velegnet til enhver jord, men det foretrækkes at plante i et drivhus.

Lækker tomat

Konge af Sibirien

Opdrættet af opdrættere til dyrkning i drivhuse under ugunstige klimatiske forhold. Frugt med orange farve når en gennemsnitsvægt på op til 400 g, kødfuld, velegnet til diæternæring og til konsum af mennesker med allergi. Busken når 1,5 m i længden. Sorten er midt i sæsonen med hensyn til modning. Udbyttet er højt.

tomatkonge af Sibirien

Tsar-klokken

Tomater giver en fremragende høst, de hører til gruppen af ​​middel modenhed. En voksen plante kan være op til 1 m høj. Velegnet til dyrkning i åbne områder. Tomater går i gennemsnit op til 400 g i vægt, deres kød er saftigt, sødt, kødfuldt. Anbefales til baby- og diætmad. Dannelsen af ​​en busk og bindingen af ​​grene er påkrævet.

tomatklokke på bordet

Grandee

Busken kan vokse op til 70 cm. Den blev taget ud til dyrkning i det åbne felt, men den kan også dyrkes i drivhuse. Frugt kan nå op til 1 kg i vægt, deres gennemsnitlige vægt er 400 g. Smagen af ​​de bedste storfrugtede tomater er sød og saftig. Velegnet til tilberedning af salater, sauce, saucer, juice. Det anbefales at binde, støtte og fjerne unødvendige grene.

Så de bedste sorter af store frugterede tomater er nævnt ovenfor. Dette betyder slet ikke, at andre repræsentanter for denne art ikke vil være i stand til at konkurrere med dem med ordentlig pleje.

Hvordan man dyrker store tomater? Det er nødvendigt at skabe form af en busk, efterlader 1-2 stængler og fjerne sideskud, binde hver gren, installere understøtninger, ellers kan planten bryde under frugtens vægt. Det kræver fjernelse af overskydende blomsterstande og blade, regelmæssig fodring, tilstrækkelig lys, moderat vanding, løsne jorden og luge.Udfør handlinger for at forhindre forekomst af sygdomme og skadedyr.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar