Månens udsåningskalender for gartneren og gartneren, arbejdsbord for oktober 2020

Det er bedre at gennemføre agrotekniske forholdsregler med et øje på månesåningskalenderen for en professionel gartner og gartner i oktober 2020. Med sin hjælp vil det være muligt at undgå mange fejl under vigtigt landbrugsarbejde. Når du kender de gunstige datoer i måneden, kan du korrekt beregne det foretrukne antal til plantning, og senere kan du høste en fremragende høst.

Månefaser i oktober 2020

Månen, der er en jordisk satellit, påvirker bevægelsen af ​​safter inde i planter. Tilstanden og udviklingen af ​​mange have- og havebrugsafgrøder afhænger af deres placering i forhold til Jorden.

Månefaser af oktober:

  • Voksende (1 ... 13);
  • Fuldmåne (14);
  • Faldende (15 ... 27);
  • Nymåne (28).

Hvordan stjernetegn påvirker planter

I oktober stopper måneden ved hvert af de 12 stjernetegn. Positionen af ​​denne satellit i forhold til andre planeter og i forhold til Jorden påvirker vegetationen. Plantenes tilstand og indikatorerne for den fremtidige høst afhænger af månens placering.

Når måneden er i frugtbare tegn, anbefales det at plante afgrøder på sådanne datoer. Der er tegn, der har en negativ effekt på forskellige planter. Fertile er: Kræft, Fisk, Skorpion, Tyren, Vægten, Stenbukken. Relativt produktiv: Jomfru, Skytten, Tvillingerne. Karrige: Vædder, Leo, Vandmand.

Hvilke landbrugsaktiviteter kan udføres i oktober:

  • plukning af frugter: Skorpion (1,2), Skytten (3,4), Stenbukken (5,6), Fiskene (10,11), Skytten (30,31).
  • samling af rodafgrøder, plantning af træplanter: Tyren (15.16), Tvillingene (17.18.19), Kræft (20.21), Jomfruen (24.25), Vægten (26.27).

oktober kalender

Gunstige kalenderdage til vellykket plantning

Landbrugsarbejdsbord for oktober:

Månedens numreTyper af job
1…6vintersåning af persille, dild, forskellige salater, sorrel, ruccola
7…9høst af blade, rengøring af stedet
10…11vintersåning af grønt
13 ... 15 dage med fuldmånehygiejnisk rengøring
16…21vinterplantning af løg, hvidløg, gulerødder, radiser, rødbeder; plante frøplanter, genplantning buske, plante frugtblomster
22…23befrugtning, fugtopladning
24…26vinterplantning af knolde blomster og rodgrøntsager
27 ... 29 dage med New Moonsanitære forholdsregler, beskæring
30…31vintersåning af dild, persille og salater

lykkelige dage

Hvilke planter anbefales at plante under den aftagende måne

De udfører podzimnyu plantning af løg, hvidløg, gulerødder, radiser, rødbeder. Fra 15 til 27 plantes tulipanpærer, hasselryg, påskeliljer, liljer. I det andet årti af oktober plantes træer og unge buske.

Hvilke planter man skal plante på den voksende måne

Fra 1 til 13 sås frø af persille, salat, spinat. Disse afgrøder spirer først i næste sæson. De første greener vises i det tidlige forår.

Forkert tid til bord

På Full Moon (13 ... 15) og New Moon (27 ... 29) dage prøver de ikke at gøre noget på banen. Det er uønsket at deltage i landbrugsarbejde, når måneden er i Vandmanden (7 ... 9), Væren (12 ... 14), Leo (22-23).

landing i jorden

Planteplejekalender til oktober 2020

I oktober udføres landbrugsaktiviteter afhængigt af månens placering. Om efteråret graver de jorden op, fjerner ukrudt, anvender gødning og udfører sanering af jorden. I oktober bliver træer og buske passet, flerårige blomster, der forbliver i jorden om vinteren, er isoleret. Det er sandt, at luftdelen skal afskæres.

Visne årlige blomster fjernes bedst fra blomsterbedet.

Ugunstige dage

På New Moon (27 ... 29) og Full Moon (13 ... 15) er det bedre at udføre affaldsopsamling, destruktion af ukrudt, insekt skadedyr. På sådanne dage anbefales det at grave jorden op, samle faldne blade og kviste.

Egnede dage til havearbejde og havebrug

I det første årti af oktober beskæftiger de sig med podzimny-beplantning af grønne områder, kompostering. Fra den 15. plantes corms.

I slutningen af ​​oktober udfører de fugtopladning, fodring af stauder, beskæring af grene.

efterårs landing

Hvornår planter og genplantes haveafgrøder og stueplanter i oktober 2020

Fra 1 til 14 høstes sene frugter og grøntsager, der bærer frugt i ovennævnte dele. Fra 15 til 27 graver de op alle rødder i jorden og transplanterer årlige blomster fra blomsterbed i indendørs potter.

Foruden høst, plantes der i oktober radiser, rødbeder, løg, hvidløg og gulerødder om vinteren. Disse afgrøder plantes i en faldende fase, dvs. fra 15 til 27. Jordtemperatur skal være + 2 ... + 5 grader Celsius (ikke højere).

modtog frøplanter

I samme periode, i regioner med et varmt, langt efterår (med en jordtemperatur på +10 grader), plantes frøplanter. Før begyndelsen af ​​koldt vejr, bør unge træer slå rod på et nyt sted og have tid til at tilpasse sig nye forhold. Fra 15. til 27. oktober kan du begynde at sprede blomster og buske ved at dele en busk eller rhizom.

I anden halvdel af oktober begraves knaller af tulipaner, hasselgrouser, hyacinter, påskeliljer, liljer og krokus i jorden. Sent plantning udføres kun i de regioner, hvor jordtemperaturen på plantetidspunktet er 10 grader celsius, og inden frosten begynder mindst 20 dage.

havearbejde

I det sene efterår er det bedre at ikke så indendørs plantefrø. Det anbefales at udsætte denne begivenhed indtil foråret. Men fra 15. til 27. oktober kan du begynde at transplantere indendørs blomster. Planter transplanteres normalt i store containere eller gryder, hvis de er vokset og har lidt plads i en gammel gryde.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar