Månekalender for februar 2020 for gartneren, gunstige dage til plantning

Månekalenderen for gartneren i februar 2020 vil gøre det muligt at vælge det rigtige tidspunkt for plantning af en bestemt afgrøde. Når alt kommer til alt anbefales det at så plantefrø for at få frøplanter, der henviser til månens placering. Den forkerte dag vil reducere udbyttet og føre til, at afgrøden vil vokse uundværlig.

Månefaser i februar 2020

Når man planlægger landbrugsaktiviteter, tilrådes det at tage højde for Månedens placering, fordi udviklingen af ​​absolut alle planter afhænger af denne planet. I enhver periode er der en liste over tilladte og forbudte begivenheder.

Der er 4 månefaser (for februar dage):

 1. Aftagende måne (1 til 3, 20 til 28).
 2. Nymåne (5).
 3. Den voksende måne (fra 7 til 17).
 4. Fuldmåne (19).

Hvad haven arbejde kan du gøre

Når du arbejder i din have eller i din have, anbefales det at konsultere månekalenderen. Visse kategorier af landbrugsarbejder, der udføres på nye måne- eller fuldmånedage, giver ikke de forventede resultater bagefter.

en masse grøntsager

På den nye måne

En dag falder på den nye måne (5. dag). Det er dog værd at afsætte 3 dage til denne periode. Dagen før, den meget nye måne og dagen efter. I denne periode er det uønsket at så plantefrø. Men du kan lave mindre ofte frøplanter, der er vokset for tykke, eller fjerne ukrudt. Afgrøder kan behandles for sygdomme og insekter. Jorden, hvor frøplanterne vokser, får lov til at løsne og hælde på nymånen.

Det er uønsket at så eller plante planter på denne dag. Men du kan udvinde ukrudt eller tæt voksende frøplanter fra jorden.

I fuldmåne

Fuldmåne i februar forekommer den 19.. Denne periode varer dog længere: tre hele dage. Fullmånen kommer en dag før den 19. og slutter først den 21. februar. I denne periode kan du luge senge, fjerne ukrudt eller lave for tætte frøplanter sjældnere. Planter kan behandles for sygdom eller skadedyr. I fuldmåneperioden kan afgrøder udvindes fra jorden, men intet kan plantes. Det er forbudt at plukke og klemme rødderne.

en masse grøntsager

Månens mest gunstige positioner i stjernetegnene til plantning af planter

Ved såning bør man tage højde for, hvilke specifikke tegn planeten er i.Dens placering påvirker den efterfølgende udvikling af kulturer.

Stilling med hensyn til tegn og indflydelse på planter:

 1. På rødderne - i Jomfruen, Tyren, Stenbukken.
 2. På bladene - i skorpion, kræft, fisk.
 3. På blomster - i Vandmand, Vægt, Tvillinger.
 4. Til frugt - i Leo, Vædder, Skytten.

Frø sås kun på de dage, hvor planeten befinder sig i følgende stjernetegn: Skorpion, kræft, fisk, jomfru, Tyren, Stenbukken. I februar svarer de mest succesrige datoer for plantning af afgrøder til 7, 8, 11, 12, 16, 17.

forskellige grøntsager

Lunar landing kalender

Hver afgrøde har sine egne passende plantedage. Når alt kommer til alt er der planter, der udelukkende bærer frugt over jorden (tomater, peberfrugter). Mange afgrøder vokser og modnes kun i jorden. For gartneren betyder det noget på hvilken dag såbegivenheden finder sted: i en voksende eller faldende fase.

Lykkelige dage

Den periode, der svarer til vækstfasen, anbefales til såning af afgrøder, der vil udvikle sig og bære frugt over jorden. I februar falder sådanne dage fra 7 (6) til 17 (18). På bare 10 dage skal du have tid til at så tomater eller auberginer til frøplanter. I løbet af denne periode bevæger safterne sig fra bunden op og sikrer det maksimale udbytte af overjordiske afgrøder.

havearbejde

Ugunstige dage

Det er uønsket at plante planter, der bærer frugt over jordoverfladen i en faldende fase. I februar falder sådanne dage fra 1 til 3, fra 20 til 28. I denne periode er det kun plantede rodafgrøder, der bærer frugt. For eksempel løg, kartofler, radiser. På sådanne dage koncentreres energien maksimalt ved planternes rødder. Tomater eller peberfrugter plantet i den faldende fase vil blive skrøbelige og forkrøblede.

Plantebord i henhold til månekalenderen for februar 2020

Før såning skal du sammenligne de dage, hvor udsåning er tilladt eller ikke anbefales. I februar tilberedes som regel kimplanter af afgrøder, der kun bærer frugt efter 100 dage. Det er uønsket at så agurker og bestemte tomater i den sidste vintermåned. Frøplanter vil strække sig meget ud indtil maj, og det vil være vanskeligt at plante dem et nyt sted.

grøntsager i en kurv

Tabel over anbefalede februardage til plantning:

kultur \ dage13781112161725
tomater++++++
peber++++++
aubergine++++++
jordbær++++++
blomsterfrø++++++
radise+++
grønne løg+++

Såning af tomatfrø

Ubestemmelige og sent modne tomater bør sås i februar. Egnede numre: 8., 11., 12., 16., 17. februar. Forfrø til desinfektion blødlægges i en svag opløsning af kaliumpermanganat (20 minutter). Nogle hybridfrø sælges direkte forarbejdet med vækstpromotorer. De behøver ikke at desinficeres.

månekalender februar 2019 gartner

Plante paprika til frøplanter

Hvis sommerboere ønsker at få en afgrøde med peber i juni, er de nødt til at så frø til frøplanter de følgende dage i februar: 8, 11, 12, 16, 17. Dette er de mest succesrige dage i den sidste vintermåned. Når man ikke har tid til at så frøene i disse dage, tilrådes det at udsætte såaktiviteterne og vente til marts.

Såning aubergine frø

Disse afgrøder er kendetegnet ved sen frugtning. Det tilrådes at så frø til frøplanter den 8., 11., 12., 16., 17. februar. Disse dage svarer til den voksende måne. Auberginer, der sås i denne periode, giver en fremragende høst.

månekalender februar 2019 gartner

Plante frø af jordbær

Hvis du dyrker jordbær ikke med en bart, men med frø, er det tilrådeligt at udføre såaktiviteter på de følgende datoer i februar: 8, 11, 12, 16, 17. Den kultur, der er plantet i disse dage, kommer til at rodfæstes og give en rigelig høst så tidligt som 100 dage efter såning.

Hvilke blomster skal plantes til frøplanter i februar?

I slutningen af ​​vinteren er det tid til at begynde at forberede frøplanter til sådanne årlige blomstrende planter: petunias, lobelia, begonias, verbena, cineraria. I februar sås frøene fra toårige og flerårige blomster: viola, lupine, tusindfryd, stemorsblomst, krysantemum, primrose. I den aftagende måned plantes planter, der gengiver sig med pærer og knolde (fra 1 til 3, fra 20 til 28).Når du vokser - plantes blomster, som formeres af frø (fra 7 til 17).

månekalender februar 2019 gartner

Oplysninger om sådatoer for de enkelte afgrøder

Hvad man skal så i februar:

 • 7 - du kan suge frøene af tomater, peberfrugter, aubergine, blomster;
 • 8, 11, 12 - så frø i jorden til frøplanter;
 • 16 - du kan forberede vegetabilske frø til såning til frøplanter;
 • 17 - så tomater, peberfrugter, auberginer, jordbær, blomster i jorden;
 • 24, 25 - løg, radiser, greener sås i et opvarmet drivhus.

Gartnerens tegn til februar

I den sidste vintermåned anbefales det at overvåge vejret. For eksempel, hvis der er en kraftig vind ude den 10. februar, vil sommeren være regnfuld. Tørt vejr i denne måned har normalt en tør sommer, regnvejr - til sommerregn. Hvis vejret er solrige i begyndelsen af ​​februar, vil foråret være tidligt.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar