Hvad skal man gøre, hvis nogen spiser agurkplanter i et drivhus, hvordan man beskytter dem

Inden den nye plantesæson begynder, er det en god ide at tale om, hvem der spiser agurkplanter i drivhuset. Ikke kun vi mennesker nyder at spise sprøde agurker, gnavere, insekter, orme elsker at feste på denne plante. Du kan miste alle frøplanter på en nat og stadig ikke vide, hvem der gjorde det.

Hvem spiser agurkplanter i haven

Drivhussejere vil være enige i den opfattelse, at de vigtigste skadedyr af agurker, som voksne planter og frøplanter lider af, er hvide fluer, wireworms, bjørne, snegle og vintermøl larver.

Sådan beskyttes agurker mod en bjørn

Agurker lider af bjørnegurker både i det åbne felt og i drivhuse. Skadedyr er især almindelige i den midterste zone i Den Russiske Føderation. Det er muligt, at du har en bjørn, hvis frøplanter fra agurker eller allerede dyrkede planter tørrer ud.

Seksuelt modne individer - voksne - dvale dybt i jorden. I det tidlige forår vågner skadedyr op og lægger æg i rederne. Der kan være op til 500 af dem i en kobling. Voksne og deres larver beskadiger rødderne af agurker. De tiltrækkes af agurksenge med frøplanter af fugtig løs jord, skadedyr foretager mange træk i jorden. I løbet af dagen sidder skadedyret i huller, og om natten spiser den rødder fra frøplanter af agurker.

spiser frøplanter

For at forhindre bjørnen i at spise frøplanterne er fælder lavet af gødning. Frisk husdyrgødning er en favoritbehandling af denne skadedyr. Fiskehuller på 50 x 50 cm graves om efteråret og fyldes med kødød. Når temperaturen er under frysepunktet, tages gødning ud og spredes på jorden. Bjørne sover på dette tidspunkt, så de ikke bevæger sig og fryser.

Du kan beskytte nyplantede agurker mod skadedyr med parafin. For at skræmme skadedyret lægges bunke af grene eller tavler rundt om ryggen og vandes rigeligt med parafin. Medvedka går væk fra de duftende senge. For dem, der foretrækker kemiske præparater til at beskytte frøplanter, er insekticider egnede: Thunder, Fenaxin, Grizzly. Agn er forberedt ud fra dem.

agurker fra bjørnen

Hvem skærer frøplanter

Det problem, som mange sommerboere står overfor: skud af agurker, som i går var kraftigt grønne i drivhuset, er forsvundet i dag. Hamp stikker ud af jorden, og cotyledon blade ligger i nærheden. Ukendte skadedyr gnaver ved stilken, bid lige på jordoverfladen.

Det er vanskeligt at afgøre, hvem der spiste agurkskud, da det både kan være en wireworm og en maj bille larve. Ofte gnager de grå larver fra skovlen unge agurkstængler; de kan findes, hvis du graver ned jorden ved siden af ​​den døde plante.

mange sommerboere

Det kan være nødvendigt at høste billerlarver, når du graver ryggen, inden du plantes agurker.Behandl de hævede planter med infusion af løg eller hvidløg, ormene kan ikke lide dem. Kemikalier er mere pålidelige midler til bekæmpelse af skadedyr (bille). For at slippe af med det, kan du med sikkerhed anbefale sommerboere stoffer:

 • Nemabakt;
 • Aktara;
 • Antikhrusch.

ikke-tobak mod alle

smælderlarve

Trådorm findes i de fleste regioner beliggende i den tempererede klimazone. Wireworm kaldes klik på bille larvelever i jorden i lang tid (2-5 år). Larven i det andet leveår spiser plantens rødder, hvilket fører til dens død.

wireworm mødes

Trådormen kan på grund af dens tætte kitagtige dækning let trænge ind i stænglerne fra voksne agurker. Den vigtigste pisk af en agurk, hvor wireworm har slået sig ned, bøjer sig over tid og tørrer gradvist ud.

Du kan reducere antallet af skadedyrlarver ved hjælp af fælder. Anbring dem om foråret i optøet jord, krydre med hakkede grøntsager. For at redde agurkerne indstilles medikamentet "Bazudin" langs kanten af ​​ryggen, det frigives i form af et pulver.

antal larver

Vinter scoop

Vores scoop er en stor (op til 2 cm) sommerfugl med et vingespænde på ca. 5 cm, og det lægger æg på alle planter, inklusive agurkplanter. Hvis frøplantens stilk på jordoverfladen er blevet tynd, eller en stub stikker ud af jorden i stedet for den, betyder det, at de unge agurker i drivhuset ødelægges af larven i vinterhalmen.

Larver kan nå en længde på 5 cm, de er brune eller mørkegrå (næsten sort). Glødende skadedyr lever i jorden, spiser underjordiske dele af planter og beskadiger primært roden. For at beskytte roddelen fra skovlen skal du tilføje et af præparaterne i hullerne, inden agurkerne plantes:

vinter scoop

 • Initiativ;
 • Zemlin;
 • Bazudin.

Som en forebyggende foranstaltning, når du graver jorden, skal du vælge og ødelægge larver og larver. Fjernelse af ukrudt er også en effektiv forebyggende foranstaltning mod vintermøl og deres larver.

Præventive målinger

Hvem spiser frøplanter

Hvidfluen er blevet en rigtig svøbe af drivhuse - en sommerfugl med en lysegul krop 0,9-1,1 mm lang, overfladen på to par vinger er dækket med hvid pollen. Sommerfuglelarver spiser frøplanter; deres fladrunde krop er dækket med små torner.

Hunnen overlever om vinteren ved -12 ° C. I løbet af sæsonen kan 10 eller flere generationer af whitefly vises fra et individ. Skadedyr ødelægger frøplanter fra agurker og undertrykker voksne planter: larverne suger saften ud, de voksne bærer en svampeinfektion. Det er meget vanskeligt at ødelægge whitefly.

svøbe af drivhuse

Du kan bestemme, at en hvidflugt spiser din agurk ved hjælp af følgende tegn:

 • hvide prikker er synlige på bladene;
 • klæbrig udladning er mærkbar på stængeloverfladen;
 • der er snoede blade på agurkerne;
 • på den nedre overflade af bladpladen af ​​agurker er larver, der ligner vægte, synlige;
 • hvis du ryster en agurkpisk, vises hvide møll.

stilkoverflade

Sådan beskyttes frøplanter mod hvidflugt

Frøplantebeskyttelse begynder længe, ​​før den plantes i drivhuset. Det er nødvendigt hvert efterår, efter høst, at bearbejde jord- og drivhusstrukturer ved hjælp af svovlblokke, der tidligere har renset ryggen af ​​planterester. Det er bedre at sætte ild på brænderne natten. Fjern det øverste jordlag (5-7 cm) sammen med larverne fra skadedyret fra drivhuset.

Du kan fremskynde ødelæggelsen af ​​skadedyret på agurker ved hjælp af håndlavede fælder, for dette skal du have følgende til rådighed:

svovlkontrol

 • ricinusolie (1 time);
 • kolofonium (1 h);
 • honning (1 t);
 • vaselin (1 h).

Tilsæt de resterende komponenter til det opvarmede kolofonium og bland alt. Når blandingen er afkølet, spreder du den på lange papirstrimler, hænger de resulterende bånd i drivhuset. Skadedyrsbekæmpelsessystemet kan udvides ved hjælp af folkeopskrifter eller kemikalier.

Ricinusolie

Fra folkemetoder er opskrifter på infusioner nyttige, hvis aktive komponent kan være:

 • hvidløg;
 • mælkebøtte rødder;
 • røllike.

mælkebøtte rødder

For at forhindre, at skadedyret spiser skrøbelige agurkstængler, skal infusioner behandles mindst en gang hver 10. dag. For dem, der ikke har tillid til folkemetoder, kommer kemi til at redde. Beboere om sommeren kæmper whitefly med stoffer:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

actellik vil hjælpe

Slugs på agurkplanter

I drivhusets fugtige klima reproducerer snegle sig godt; de findes i næsten enhver region i den europæiske del af landet. Insektet har ingen lemmer, dets overflade er dækket med slim, det ligner en snegl uden et skall.

Skadedyret begynder et aktivt liv om natten, i løbet af dagen gemmer det sig i en dybde på 8 cm. Om natten gnager snegle gennem piske og blade af agurker, først og fremmest lider, unge skud. Skadedyren er meget glupsk, spiser de fleste af bladene. Når frugtperioden begynder, spiser sneglene æggestokkene og begynder at gnage store agurker. En stor procentdel af afgrøden kan gå tabt på grund af snegle.

snegle på frøplanter

Hvad man skal gøre for at reducere antallet af snegle i drivhuset, beslutter hver sommerboer individuelt. Nogle mennesker foretrækker at placere lokkemad fra tomatplader, salat og agurker fra skadedyr rundt om ryggen. Ødelæg jævnligt planterester sammen med snegle og erstattes med nye. Nogle skadedyr kan fjernes manuelt.

Skadedyret har en meget delikat underliv, de klatrer ikke ind i senge med agurker, hvis de er dækket med noget materiale fra listen omkring dem rundt om omkredsen:

foretrækker af skadedyr

 • savsmuld;
 • nåle;
 • groft sand;
 • valnød shell;
 • ødelagte skaller.

Af de kemiske præparater er "tordenvejr" -middel populært mod snegle, det fungerer i 3 uger. I løbet af sæsonen kræves der mindst 2 behandlinger fra skadedyr. Et andet lægemiddel "Slizneed" bruges en gang om sommeren, dets virkning er kortere og varer kun 2 uger. Præparaterne er i form af granulater, de skal udlægges ikke kun langs ryggen, men også mellem buskene.

kemikalier

bladlus

Frøplanter kan dø på grund af skyld af bladlus, hvis jord hentet fra haven blev brugt til plantning, det ikke blev behandlet mod skadedyr og sygdomme. Bladlus er meget produktivt, op til 20 generationer af skadedyr vises i løbet af sommeren. Optimale betingelser for aktiv reproduktion af skadedyrene er høj luftfugtighed og lufttemperaturer fra 25 ° C.

Bladlus suger juice fra blade, stilke og agurkstængler. Du kan bekæmpe skadedyret ved hjælp af folkemetoder. Når agurkplanterne stadig er små, kan du blot vaske dem med sæbevand. Det er vanskeligt at vaske voksne buske, så de forbereder en urteinfusion med tilsætning af sæbe og sprøjter blade og buske fra skadedyr.

bladlus

Hvem spiser frøene

Larven i spiren flue forårsager stor skade på agurker. Alle græskarafgrøder lider af denne skadedyr. Mange sommerboere klager over dårlig spiring når de så frø. I nogle tilfælde er problemet i frøet, men hvis det er umuligt at finde dets rester i hullet, betyder det, at nogen spiser alle frøene fra agurkerne.

Frøene fra den spirende fluelarve spises. Dette insekt har en grå farve, kroppen når 5 mm i længden, skadedyret begynder sine år i foråret. Fluen laver mur på våde steder, foretrækker at lægge den på gødning, der er dårligt indlejret i jorden. Larver vises efter 10 dage; over sommeren kan op til 3 generationer af skadedyr vises.

spirer flue

For at forhindre spredning af spirefluen er enkle foranstaltninger tilstrækkelige:

 • grave dybt ned i jorden;
 • emballere gødning omhyggeligt i jorden.

På råd fra erfarne gartnere kan stoffet "Muravyin" neutralisere larverne. Når du planter frø, skal du blande det med jorden og drys overfladen af ​​hullet med det.

formisk lægemiddel

Oplysninger om skadedyr og hvordan man håndterer dem vil hjælpe med at træffe de nødvendige forholdsregler i tide til at redde agurkplanter.

Anmeldelser
 1. Anya
  6.06.2018 00:00

  Jeg bruger "Phenaxin" middel til sådanne problemer, det skræmmer ret hurtigt alle skadedyr. Efter det anbefaler jeg kraftigt at befrugte jorden med "BioGrow". Hos ham vil ikke frøplanterne lide.

  At svare
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar