Beskrivelse og egenskaber af Veles-pæresorten, plantning og pleje

Gartnere, der dyrker pærer, ser efter sorter, der imødekommer familiens behov og ønsker. Veles pærer har mange fordele, takket være hvilke de er favoritter i nogle haver.

Beskrivelse og fulde egenskaber ved sorten

Sommerens beboer søger, før han planter en plante, at få mere nyttig information. For at gøre dette studerer han beskrivelsen af ​​sorten og på baggrund af de modtagne oplysninger træffer han et valg til fordel for arten.

Pollination af sorten Veles

Den delvis selvfruktbare art af Veles-pære skal dyrkes i nærheden af ​​pollinerende sorter. Planten klarer bestøvning alene, men det er stadig bedre at have flere andre træer i haven, der vil hjælpe med at øge udbyttet.

Bestøvning af sorter

Sommerbeboere anbefaler at plante sorter sammen:

 • Voskresenskaya Large;
 • Bare Maria;
 • Rogneda;
 • Chizhovskaya;
 • Severyanka.

pærehuller

Tilstedeværelsen af ​​træer i haven, der blomstrer på samme tid med en Veles-pære øger udbyttet til tider.

Træhøjde

Træet når sin maksimale højde inden 10 år. Derefter er kulturens størrelse 4 m.Kronen er lidt hængende, så i foråret under blomstringen vil pæren dekorere enhver havegrund.Sommerboeren justerer højden på en voksen plante og danner en krone på enhver passende måde.

Levetid

Sorten blev opdrættet for nylig, så det er stadig umuligt at pålideligt sige om dens levetid. Dyrkere antager, at træet har samme levetid som andre sorter af afgrøden.

pærehuller

Vinterhårdhed

Høj frostsikkerhed, sorten dyrkes i Moskva-regionen. Træet kan let udholde svære vintre.

Udbytte

Frugtvægt 150-250 g, det hele afhænger af plejen af ​​planterne. Overholdelse af landbrugsteknikker og beplantningssnakhed giver dig mulighed for at få et konstant højt udbytte af pærer hvert år. Et træ producerer 12 til 25 kg frugt.

Jo mere rigelig høsten er, jo finere frugter dannes. For at øge frugtens vægt udføres regulerende beskæring.

Cyklisk frugtning

Med korrekt pleje bærer træet frugt uden afbrydelse.Der er ingen særlig cyklisk dannelse af æggestokken og modningen af ​​frugterne.

pærehuller

Self-frugtbarhed

Pear Veles er delvis selvfrugtbar. Hvis der ikke er andre sorter af pærer i nærheden, vil der være frugt, men deres antal er ubetydelig.

Sygdomsresistens

Træet er immun mod plantesygdomme. Men gartnere forsømmer ikke standardmetoder til forebyggelse.

Fordele og ulemper ved Veles pære

Sorten har positive og negative egenskaber. Sommerens beboer bliver bekendt med disse oplysninger, selv før landing.

pærehuller

Fordele:

 • universalitet i brug;
 • krævende pleje;
 • årlig, stabil høst;
 • evnen til at bære frugt under ustabile klimatiske forhold;
 • opbevares i lang tid;
 • modstand mod sygdom.

Minusser:

 • tolererer ikke tørke;
 • frugter bliver mindre med rigelig frugt;
 • begyndelsen af ​​frugtning forekommer i det syvende år efter plantning.

Disse egenskaber ved planten hjælper sommerboeren med at træffe det rigtige valg.

pærehuller

Reproduktionsmetoder

Du ønsker at avle en god sort på egen hånd. Sommerens beboer skal afgøre, på hvilken måde det er bedre at gengive. Der er flere almindelige metoder; sommerboeren har selv ret til at vælge den rigtige.

Stiklinger

En almindelig metode brugt af mange sommerboere. Stilken podes på en stærk bestand, og træet får forbedrede egenskaber. Stiklinger er skåret på forhånd, tage den midterste del af skuddet. Der er 3-4 blade på segmenterne. Den nederste afskæres straks. Den øverste ende af skæringen skæres nøjagtigt, den nedre ende i en vinkel.

pærehuller

Det høstede plantemateriale sidder 2-3 cm ned i den frugtbare jord, og bladernes tilstand overvåges. Hvis de visner, fungerer frøplanten ikke. En sådan skæring kastes øjeblikkeligt væk, så resten kan vokse.

Når rodsystemet begynder at udvikle sig aktivt, bliver stilken grøn, det resulterende plantemateriale transplanteres til et permanent sted.

Lag

Den næst mest populære måde at avle frugttræer på. Det er nødvendigt at grave i en vækst eller en lavvoksende gren. Vent, indtil det giver rødder, separer det fra modertræet og plant et permanent sted.

pærehuller

Sådan plantes en plante korrekt

Plantning er en vigtig del af dyrkning af et frugttræ. Det er nødvendigt at følge en masse subtiliteter og anbefalinger fra erfarne sommerbeboere. Derefter vil du være i stand til at undgå almindelige fejl og få det deklarerede udbytte.

Hvordan man vælger en frøplante

Hvilken slags træ der vil vokse i fremtiden afhænger af, hvilken slags plantemateriale der bruges til dyrkning.

Krav til planter:

 • sundt rodsystem;
 • intakte stængler;
 • fravær af tegn på deformation og sygdomme på plantematerialet.

pærefrøplanter

En frøplante vælges 2-3 år gammel. Sådanne planter er lettere at acceptere og tilpasser sig hurtigt efter nye forhold.

Valg af sted og tid til boarding

Området til dyrkning af pærer vælges på den solrige side. Kulturen tolererer ikke den nære forekomst af grundvand. Det anbefales at vælge en frugtbar jord. Gødning om nødvendigt. Afhentningstider varierer efter område. Det anbefales at udføre det om foråret. Så frøplanten har en bedre chance for at overleve vinteren.

Plantet inden starten af ​​sapflowet indtil midten af ​​april. Hvis det dyrkes om efteråret, skal perioden beregnes, så træet er godt rodfæstet før den første frost.

At grave et landingshul

Det gør de på forhånd, graver et hul på 1 m dyb, 70-80 cm bred. Bunden er fyldt med frugtbar jord blandet med tørv, humus, flodsand og mineralgødning.

pære pit

Pæreplantningsteknologi

En lille bunke dannes i landingsgropen. En frøplante placeres på den og drysses omhyggeligt med jord. Med jævne mellemrum hæves træet, så rotsystemet kan udvides. Placer pæren, så rodkraven stiger 5-7 cm over jorden.

Når plantingen er afsluttet, vandes bagagerumskredsen rigeligt med og tørkes med tørre råtnede rester.

Omsorg for Velesa

Uanset hvor korrekt træet er plantet, vil der ikke være nogen deklareret høst uden ordentlig pleje. Det er nødvendigt at overholde normerne for vanding, fodring og andre landbrugsteknikker.

Vandingsintensitet

Veles pære har brug for rigelig, regelmæssig vanding. Især i perioder med tørke. Unge planter vandes 1 gang om ugen, voksne 1 gang pr. 3-4 uger.Med en mangel på fugt, smuldrer æggestokken. Dette fører til tab af afgrøder.Efter vanding anbefales det at løsne bagagerumets cirkel. Dette hjælper med at bekæmpe ukrudt og giver ilt til rødderne.

vanding pære

Top dressing

I de første 2-3 år har pæren ikke brug for yderligere fodring. Gødningen, der påføres under plantningen, forbruges af planten i dette tidsrum. Fra 4-årsalderen påføres organisk gødning om foråret og efteråret, mullein-infusion i frugtperioden. Også komplekse mineralgødningsstoffer, som pærer fodres med i intervaller mellem introduktionen af ​​organiske forbindinger.

trimning

Korrekt beskæring hjælper med at bevare afgrøden og forhindre, at planterne bliver syge. Der er flere typer beskæring, som sommerboere udfører årligt.

Kronedannelse

Vi anbefaler, at du bruger beskæringsmetoden - forbedret skål. Der vil ikke være nogen vanskeligheder med at danne denne metode. Pæren får nok lys og luft. Frugterne udvikler sig korrekt. Der er kun 3 knogler, resten er sideskud.

beskæring pære

Regulatory

Med denne beskæringsmetode regulerer sommerboeren fortykningen af ​​kronen. Ved at fjerne grene, der vokser indad eller ukorrekt i det tidlige forår.

støttende

Forkortelse af unge skud. Beskæring udføres om sommeren. Skud klippes 5-10 cm fra grenens begyndelse.

sanitær

Sådan beskæring udføres i hele vækstsæsonen. Alle tørre, syge og beskadigede grene fjernes fra træet.

pærehuller

Regler for beskæring

Det er ikke nok bare at skære grene af træet. For ikke at skade, anbefales det at observere visse subtiliteter:

 • skærpe og behandle værktøjet, inden du starter;
 • forlad ikke hamp;
 • behandle store sektioner med haveplads.

At følge enkle regler hjælper med at bevare træet og høsten.

Forberedelse til vinter

På forhånd vandes Veles-pæren og befrugtes. Derefter dækker de den nærmeste bagagerumssirkel med mulch og bagagerummet med tagmateriale. Om nødvendigt er de om vinteren også dækket med sne. De styres af vejrforholdene.

pære husly

Sygdomme og skadedyr

Der noteres en høj grad af træstabilitet. Men sommerboere forsømmer ikke den årlige behandling af sygdomme.

Typiske sygdomme i pærer og bekæmpelse af dem

Kulturen er kendetegnet ved svampesygdomme. Sommerbeboere behandler planter med fungicider og andre kemiske præparater uden at vente på udvikling af sygdomme.

Forebyggelse fungerer bedre end kur. Til dette anbragte gartnerne jordarealerne:

 • fjerne løv;
 • indsamle planterester;
 • alt bliver brændt eller taget langt uden for huset;
 • lav topdressing og spray med medicin.

dryssende pære

Ud over forarbejdning er ukrudt, løsning, mulchering en god forebyggelse.

Insektskadedyr og hvordan man kontrollerer dem

Mange insekter søger at feste på træets frugter. Sommerbefolkningen sætter fælder, behandler med særlige forberedelser.

Modningsperiode og høst

Pærer modnes forskelligt i hver region. Bestemmer graden af ​​beredskab for frugten af ​​den sommerboer, der ser ud. Saml pærer omhyggeligt, sorter ud med høj kvalitet og anbring dem i træbeholdere.

Hvilke regioner er sorten mere tilpasset til

Oprindeligt blev sorten tilpasset forholdene i Moskva-regionen. Derefter spredte det sig til andre områder. På grund af den høje grad af frostbestandighed eksperimenterer sommerboere med at plante sorter i regioner med risikabelt landbrug.Da arten stadig er ung, er der kun få forskningsdata. At dyrke en Veles-pære medfører ikke problemer for dens ejere. Du behøver kun at følge enkle krav, planten vil takke dig med høstens volumen.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar