Nyttige egenskaber og kontraindikationer af hvidvinbør for menneskers sundhed

Løvfaldende busk med farveløse gennemsigtige bær er langt mindre almindeligt i forstæderområder end nærmeste slægtninge. Planten har kraftige rødder, højden af ​​skuddene dækket af taggete blade når 2 meter. I stedet for små blomster med gule kronblade vises hængende klynger af bær, som når de er modne, får en sød og sur smag. Af en eller anden grund lægger de ikke meget vægt på de gavnlige egenskaber og kontraindikationer for hvidvin, og busken er ikke så efterspurgt som andre planter fra stikkelsbærfamilien.

Kemisk sammensætning

Mange sommerboere og gartnere foretrækker afgrøder med større og sødere frugter, fordi de ikke ved og ikke er interesseret i, hvad vitaminer der findes i hvide rips, men der er mange af dem:

 1. Ascorbinsyre styrker immunsystemet, bekæmper mikrober, forbedrer det endokrine system.
 2. Tocopherol fungerer som en antioxidant, fremskynder blodcirkulationen og forhindrer ødelæggelse af celler af frie radikaler.
 3. Vitamin P opretholder normale blodtrykniveauer.
 4. Rutin reducerer skrøbeligheden af ​​blodkar, øger indholdet af kollagen i væv og fremmer behandlingen af ​​fedt.

Plantens bær er rige på pektin. Takket være dette polysaccharid fjernes giftige og giftige stoffer fra kroppen, gendannes mikrofloraen i maven. Folsyre er involveret i DNA-syntese og forhindrer dannelse af kræftformede tumorer. Vitamin B4 gendanner nerver, forbedrer fedtforarbejdningen. Oxycoumarins har en gavnlig effekt på hjertet, tynd blodet.

Hvide bær indeholder fosfor og kalium, natrium og jern, kostfiber, fruktose og andre monosaccharider.

Det største forhold mellem nyttige komponenter i rips observeres på modningstidspunktet. Grønne og overmodne bær har meget vand og færre mineraler.

Ernæringsværdien

Når man vælger mad til en diæt, er folk interesseret i, hvor mange kalorier de indeholder. Alle rips indeholder kulhydrater, næsten intet fedt, men der er vegetabilske proteiner. Når 100 g hvide bær indtages, modtager den menneskelige krop 42 kcal, sort - 44, med en hastighed på ca. 2 tusind pr. Dag.

hvidvin

Rips vil ikke skade mennesker, der er tilbøjelige til hurtig vægtøgning; de gives til babyer uden frygt for allergi.

Hvad kan forbruges

Ikke kun buskens frugter har helende egenskaber, naturen har ikke frataget nyttige komponenter både plantens blade og skud.

bær

Hvide rips sættes i kompoter, gelé sammen med andre frugter, spises friske, som giver dig mulighed for at hæve immunforsvaret, mættet med askorbinsyre. Drik afkok af bær:

 • med ekstrem varme;
 • med anæmi;
 • til hoste og forkølelse.

Saften, der er presset fra ripsfrugter forbedrer appetitten, gendanner fordøjelsesorganernes funktioner, normaliserer blodsammensætningen og hjælper med at reducere skadeligt kolesterol.

hvidvin

Fordelene og reglerne ved brug af blade

Selv frø placeret i bær har helbredende egenskaber. De er rige på æteriske olier, der føjes til kosmetiske cremer og lotioner.

Sådan bruges sorte rips, hver husmor ved, hvem der ruller agurker eller tomater til vinteren. Så bankerne ikke kvælder, saltvand ikke gæres, blade sættes sammen med paraplyer, hele luftdelen af ​​den hvide ripsbuske har den samme bakteriedræbende virkning.

De knuste greener sammen med nærende masker og anti-aging skrubber påføres ansigtets hud. Afkok fra dem mæt kroppen med C-vitamin, fremmer fjernelse af radionuklider, syrer og toksiner og forhindrer udbruddet af cystitis.

hvidvin

De gunstige egenskaber ved ripsgrene, der er rige på æteriske olier, flavonoider, er blevet anvendt til fremstilling af tinkturer, ekstrakter og te til behandling af dermatitis, skørbug, nyresygdom, konjunktivitis, diathesis.

Norm og egenskaber ved madindtagelse

For at beskytte kroppen mod dannelse af kræftformede tumorer, udvikling af diabetes og grå stær, har en voksen og et barn over 4 år behov for at spise mindst 100 g frugt og den samme mængde bær hver dag. Ikke alle kan bruge hvide rips i en sådan mængde, derefter koges kompott eller gelé derfra, og hastigheden stiger til 0,5 kg. Ældre mennesker såvel som arbejdstagere i skadelige butikker skal bestemt spise mindst 20 eller 30 stykker friske eller frosne bær.

hvidvin

Sundhedsmæssige fordele og skader

Foruden vitaminer og mineraler er hvide rips rige på organiske syrer, som bidrager til normalisering af synet, har en positiv effekt på forplantningssystemet og forbedrer den menneskelige legems modstand mod mikrober og vira.

Han

Ripsbær vasker blæren, bekæmper infektion i kønsorganet, forbedrer nyrefunktionen, øger blodgennemstrømningen, hvilket i sidste ende fører til øget styrke, bevarelse af mandlig sundhed.

hvidvin

Kvinde

Hvide rips føjes til masker og skrubber, som den smukke halvdel gælder for ansigtets hud for at gendanne dens elasticitet, bremse falmningen, slippe af med pletter og acne. Kvinder, der ønsker at tabe sig, inkluderer bær med lavt kalorieindhold i deres kost. Ripsfrugter bidrager til udskillelsen af ​​salte, overskydende væske, og med dem forsvinder et par kg.

For børn

For mange babyer forårsager jordbær og andre stærkt farvede frugter allergi eller diathese. Hvide rips indeholder ingen farvestoffer; friske bær kan fodres til børn under et år gammel. Naturlige vitaminer er nødvendige for en skrøbelig krop.

hvidvin

Nyanser ved brug under graviditet og amning

Både bær og frugt skal være til stede i kosten for en fremtidig og ammende mor, men de bør indtages med moderation, startende med et par stykker. Selvom hvidvin ikke forårsager allergi, absorberes den let, det vides ikke, hvilken reaktion babyens krop kan have på et overskud af vitamin C. Det er nødvendigt at vænne barnet til nye fødevarer gradvist.

Til hvilke sygdomme anbefales det at bruge

Selv om de gavnlige komponenter absorberes bedst fra friske bær, bevares de medicinske egenskaber under varmebehandling og efter frysning. Hvide rips hjælper med at eliminere vitaminmangel, helbrede forkølelse, genoprette funktionen af ​​nervesystemet og endokrine systemer.

hvidvin

I enhver form

Jelly, marmelade og syltetøj er lavet af hvide rips, som hurtigt fryser på grund af tilstedeværelsen af ​​pektin. Kompotter fremstilles af bær, konserves til vinteren, gnides med sukker. Det er nyttigt at drikke afkok af tørret frugt til personer, der lider af hypertension; friske rips anbefales at bruges til anæmi, gigt efter en alvorlig sygdom.

Saft og frugtdrik

Syrerne, der er til stede i bærene, dræber bakterier, der forårsager tarmpatologi. Ved problemer med mave, lever, med et fald i immunitet, er det nyttigt at bruge juice eller frugtdrik, hvor vitaminer og organiske syrer opbevares. Sådanne drikkevarer stimulerer tarmen, reducerer kolesterol, forbedrer appetitten og slukker tørsten.

Saft og frugtdrik

Friske bær

Frisk plukket fra bushen behandler ripsfrugter forkølelse, hoste, anæmi. Læger rådgiver om at inkludere dem i diabetikernes diæt, mennesker med hjertepatologier.

Hvidvin er nyttig for beboere med megaciteter, da det renser kroppen for udstødningsgasser og cigaretrøg.

Papirmassen af ​​friske bær gendanner huden, gendanner dens elasticitet og fremskynder cellegenerering.Puré er lavet af rips, der påføres ansigtområdet i 15 eller 20 minutter. For at fjerne acne blandes frugten med blå ler.

Saft og frugtdrik

Er det muligt at fryse og tørre bær om vinteren

Når man behandler hvide rips til konserver og syltetøj, er ikke alle nyttige komponenter konserverede, friske frugter vil ikke vare indtil foråret, så sommerens beboere tørrer bærene i ovnen eller i luften. Der fremstilles kompoter og afkok til dem om vinteren. Rips kan skylles og fryses. Både vitaminer og organiske syrer konserveres i denne form.

Helbredende opskrifter

Ikke alle kan lide frugterne af busken, men de går godt med forskellige produkter, og mange husmødre mener, at det er bedre at lave en diæt, men velsmagende tallerken fra bær og grøntsager.

Hvid rips og næse salat

Voksne og børn vil kunne lide denne usædvanlige lette dessert, det vil ikke ødelægge figuren, skønt den vil forbedre appetitten og mætte kroppen med nyttige stoffer. For at tilberede rips salat, skal du tage:

 • 200 g majroer;
 • 1 spsk. l. honning;
 • 2 spsk creme fraiche og citronsaft;
 • 80 gram bær.

Den vaskede og skrælede rodgrøntsag skæres i strimler, tilsættes lidt salt og blandes forsigtigt. Læg creme fraiche i en skål og kombiner den med juice. Rips er sorteret, adskilt fra kviste og føjet til næppen, bandagen og honningen hældes. Salaten er pyntet med bær og frisk mynte for at gøre den smagfuld.

Hvid rips og næse salat

Hvide rips og grapefrugt marmelade

Fra bær på mindre end en time kan du forberede vinteren til en ægte delikatesse med en behagelig sød og sur smag med en delikat aroma og let bitterhed. Processen består af flere trin:

 1. To glas hvide rips skrælkes og vaskes. Tørrede bær formales med en ske for at blødgøre.
 2. Skræl grapefrugten, del frugten i skiver.
 3. Kombiner begge ingredienser og bland med 2 kopper fint sukker.
 4. Sæt på ovnen og kog i 45 minutter, indtil massen tykner, og sørg for, at den ikke klæber fast i skålen og brænd.

Desserten skal anbringes i steriliserede krukker. Behandlen holder godt selv ved stuetemperatur.

Hvide rips og grapefrugt marmelade

Kogt gelé

Enhver sort hvide rips konserveres ved formaling med sukker. I denne form mister bæret ikke pektin. Arbejdsstykket har en tyk konsistens. Kompoter koges derfra, marmelade laves, lægges i dejen som fyld til tærter.

Til gelé tage:

 • bær - 1 kg;
 • vand - 1 glas;
 • sukker - 300 g

Hæld ripsene i en gryde, slib den for hånd for at få en homogen masse. Det kombineres med vand og tændes. Efter at sammensætningen er kogt, blandes emnet med sukker, koges i cirka et kvarter. Når produktet har form af gelé, pakkes det i dåser.

Kogt gelé

Hvornår er det værd at opgive den hvide rips

Selv om buskbær bruges til at behandle sygdomme, styrke immunitet og forynge huden, er de ikke egnede til alle og kan være skadelige.

Du kan ikke bruge hvidvin med intolerance over for nogen af ​​komponenterne, og sammensætningen af ​​produktet er forskellig.

K-vitamin, der er til stede i bær, fremskynder blodkoagulation i tilfælde af venøs thrombophlebitis. Når du bruger rips, øges surhedsgraden i maven med gastritis og mavesår, er det bedre at nægte et sådant produkt. Patienter med hæmofili og hepatitis A bør ikke slides med bær.

Læger råder sunde mennesker til at konsumere frugterne af busken i små portioner for ikke at provokere irritation i maveslimhinden. Du kan ikke spise bær til folk, der har lidt en hjerneblødning. Foder dem ikke til babyer under 8 måneder gamle. En høj koncentration af vitaminer kan skade et barns krop.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar