Beskrivelse og karakteristika for den ideelle valnødsort, dyrkning og pleje

Enhver gartner ønsker at dyrke en nødssort på sit sted, der ville blive kendetegnet ved tidlig frugtning, attraktiv form, størrelse, uovertruffen frugtsmag og krævede ikke meget tid til plantning og pleje. Disse inkluderer den ideelle valnød. Det har allerede modtaget høje karakterer på grund af dets positive egenskaber og egenskaber.

Beskrivelse af valnødssorter Ideel

I 1947 udførte usbekiske forskere udvælgelsesarbejde for at finde en sort, der kunne adskilles ved dens udbytte og tidlige modenhed. Resultatet blev den ideelle valnød.

Lavvoksende, hurtigtvoksende træ, 4-5 meter højt, med en kraftig massiv krone. Barken er grå, frugtsorter er brune. Planten er dekoreret med blade med en stor størrelse, tæt struktur. Opmærksomheden henledes på små blomster, stivende, malede hvide med en grøn farvetone, samlet i en pensel på 10-15 stykker. Sorten er værdsat for sine ovale formede frugter, der adskiller sig i størrelse og har en tynd, lys beige skal. Den gennemsnitlige vægt på en møtrik er 10 gram.

Kernen smager godt og har en række vitaminer og mineraler.

Planteegenskaber

Ideel valnød bærer frugt i det 2. leveår. Fuld høst kan fjernes fra det 5. år. Valnødblomster begynder i maj. Og i starten af ​​sommeren vises flere grønne frugter på træet på den ene gren. Nødder høstes i september.

valnød ideel

Det særlige ved fruiting ligger i den anden bølge af blomstring, som giver dig mulighed for at samle to afgrøder om året. Gendannelsen af ​​blomsterbørster begynder 10 dage efter den første og fortsætter indtil efteråret. Med den rette pleje glæder den ideelle valnød med en høstkvalitet i høje kvalitet og et smukt udseende i op til 50 år.

Fordele og ulemper ved sorten

De vigtigste fordele, som sorten anbefales til dyrkning, er:

 • stabile udbytteindikatorer - op til 120 kg pr. plante;
 • tidlig periode med indtræden i frugt;
 • evnen til sekundær blomstring og dobbelt frugtning i løbet af året;
 • træets kompakthed, hvilket tillader den mest effektive anvendelse af beplantningsområder;
 • frostbestandighed - det kan tolerere et fald i temperaturindikatorer til -35 grader, hvilket gør det muligt at dyrke sorten i klimaet i Central Rusland;
 • ikke krævende sammensætning og parametre for havejord.

valnød ideel

Ud over fordelene er det vigtigt at skitsere ulemperne:

 • følsomhed overfor frost;
 • sårbarheden af ​​sorten.

Den minimale liste over ulemper giver gartnere ingen tvivl om at vælge den ideelle valnød.

Dyrkning af en nød

Det er bedre at plante nødderplanter om foråret. Plantning om efteråret er påkrævet længe før den første frost.

Valg af sted og forberedelse til landing

Når du vælger et sted til plantning, er det vigtigt at tage hensyn til plantens behov for dens normale vækst, udvikling og opnå høje udbytter:

 • et område oplyst af sollys, beskyttet mod den kolde vind og træk;
 • mangel på grundvand tæt på jordoverfladen;
 • sod, carbonat, loamy jord.

valnød ideel

Før du planter en plante, skal du lave et hul ved at holde afstanden mellem planteanlæggene 5 meter eller 3,5 meter, forudsat at den er placeret på en skråning. Tilsæt tørv og kompost til jorden gravet ud af hullet. Berig den resulterende blanding med stoffer som dolomitmel og superfosfat, i en mængde på 500 gram pr. Pit.

Forberedelse af plantemateriale

Overfør valnødderplanterne, der er købt i en beholder, ind i hullet uden forarbejdning. Til plantning af materiale med et åbent rodsystem skal du lave en lermos af ler og humus (3: 1). Bland alt godt, og tilføj en vækststimulator. Dypp rødderne af frøplanterne i den resulterende skravkasse og lad dem stå i 30 minutter til tørring.

plante en nødde

Landingsplan

Enhver gartner har brug for en ideel planlægning af valnødder, da du ved, hvor langt man kan plante træer fra hinanden, kan man få en generøs høst.

Det er nødvendigt at plante frøplanter med åbne rødder efter følgende plantemønster:

 1. I midten af ​​det tidligere forberedte hul skal du danne en bakke fra den resulterende jordblanding og installere en pind for pålidelig støtte af planten.
 2. Placer frøplanten på toppen af ​​bakken, fordel forsigtigt de nederste rødder over skråningerne og dækker med frugtbar jord. Og de øverste skal placeres i en vandret position, så dybden af ​​deres forekomst er 7-8 centimeter under jordoverfladen.
 3. Dæk rødderne på et ungt træ med pottejord. I dette tilfælde skal rodkraven være 3-5 centimeter over jordoverfladen.
 4. Bind frøplanten til en understøtning, vand og mulch jorden rundt om bagagerummet.

plante en nødde

Hvis materialet blev købt til plantning i en beholder, skal det fjernes fra beholderen med et næringssubstrat og overføres til et plantehul, der måler 60x60x60 centimeter. Dæk derefter med jordblanding og vand.

Hvordan plejer jeg et træ?

Implementeringen af ​​de nødvendige plejeforanstaltninger giver det unge træ mulighed for at begynde at bære frugt på den kortest mulige tid og danne høje kvalitetsudbytter i lang tid.

Vanding

Vanding er kun nødvendigt for unge træer i foråret og forsommeren, når de har brug for en betydelig mængde fugt. Hver plante skal få 20 liter vand hver 14. dag, afhængigt af klima, jordtype. Vandtætning eller udtørring af jorden må ikke tillades. Antallet af vandinger for planter, der er vokset op til 4 meter i højden, skal reduceres.

oliven nødde

Top dressing

Valnød Ideal reagerer på fodring. Det er påkrævet at befrugte afgrøden to gange om året - om foråret ved at indføre nitrogenelementer og om efteråret før plovning - produkter baseret på fosfor og kalium. Doseringen af ​​befrugtning afhænger af træets alder, jord, klima.

Vigtigt: Overdreven befrugtning svækker plantens evne til at tolerere vinterkoldt.

bioklip

Efter hver vanding løsnes jorden grundigt og fjernes med tørv. En teknik som mulchering af bagagerumets cirkel vil hjælpe med at forhindre jorden i at udtørre, bevare næringsstoffer i jorden, stoppe spredning af ukrudt og også beskytte rodsystemet mod frysning.

Valnød mulching

Beskæring

Ideel valnødtsplanter kræver en kopformet krone. Ved plantning i foråret skal den første beskæring udføres med det samme. Efter 3-4 år dannes møtrikens krone. I fremtiden er det kun nødvendigt med en årlig beskæring for at give alle dele af kronen den nødvendige belysning. Det indebærer fjernelse af alle beskadigede, gamle, der vokser i modsat retning af grenene.

Reproduktion

Ideel valnød kan formeres ved hjælp af frømetoden eller ved podning. Frømetoden betragtes som mere arbejdskrævende og tidskrævende. Med det er frøet i stand til at arve karakteristika for moderplanten med 70%. Til såning skal du tage skrællede og tørrede frugter og lagdeling ved en temperatur på +18 grader i 45 dage. Om foråret overføres det forberedte materiale til plantning i åben jord.

Valnød mulching

I løbet af det første leveår udvikler den ideelle valnød sig langsomt, men i slutningen af ​​vinteren begynder den at vokse hurtigt og når en højde på op til 1 meter om efteråret. Det anbefales at plante frøplanter først efter 5-7 år på et permanent sted. Når du vælger materiale til podning, er det bedre at bruge unge frøplanter i en alder af to år. Denne teknik bevarer kulturens sortsegenskaber.

Forberedelse til vinter

For at forberede din afgrøde til vinteren, skal du stoppe vanding af træet fra august. I de sidste dage af september skal du fjerne alle frugter og afskære de grønne toppe af skuddene. Denne operation tvinger planterne til at rette kræfter mod modningen af ​​træet.

Ældre træer dvale uden husly. Og årlige planter og unge frøplanter har brug for beskyttelse, de skal indpakkes ved hjælp af jute eller agrofiber. Også den nærmeste bagagerumskreds skal være sammenklædet med humus, mens den trækker sig tilbage 10 centimeter fra bagagerummet.

Valnød

Eventuelle sygdomme og skadedyr

I henhold til beskrivelsen viser sorten fremragende modstand mod afgrødesygdomme, men dette fænomen udelukker ikke risikoen for infektion af den ideelle valnød.

Almindelige sygdomme:

 1. Brun spotting. Dette problem kan diagnosticeres ved mørkebrune pletter på løv, æggestokke, grene. Frugterne begynder at rådne. Behandling involverer fjernelse og efterfølgende eliminering af alle beskadigede dele af planten. Spray træer med fungicider for at bekæmpe svampen.
 2. Bacteriosis. Sygdommen manifesterer sig i mørke pletter på løvet, der provoserer deformation af bladpladen såvel som faldet af frugter. For at behandle og forhindre planter skal du behandle dem med kobbersulfat.
 3. Rodkræft. Infektionen beskadiger rotsystemet, hvilket får træet til at stoppe med at vokse og ikke forme frugt. Kontrolforanstaltninger er at fjerne vækster på rødder og bark. Efter proceduren smøres sektionerne med kaustisk soda og skylles med vand.

Valnød

Af skadedyr, der er farlige for sorten Ideal valnød, betragtes vorte mød, valnødmøl. Sådanne parasitter bør kontrolleres ved at behandle træer med insekticidale og acaricidale præparater.

Landingsfunktioner i forskellige regioner i Rusland

Valnød Ideal anbefales til dyrkning i Central Russia. Det herskende tempererede kontinentale klima er ikke forfærdeligt for træer af denne sort, de kan modstå alle vejrforhold.

Når man planter i nordlige områder, er det vigtigt at vælge et fladt, ikke skraveret sted, og undgå lavlandet. Bedre at lande i et åbent område beskyttet mod vinden.

Høst og oplagring af afgrøder

Høst valnødssorter Ideelle når den grønne skal er revnet. De indsamlede frugter sendes i kælderen i 7 dage, dette giver dig mulighed for hurtigt og nemt at fjerne nødderne fra den blødgjorte, sorte perikarp. Skyl skrællede frugter i vand og tørre i solen.

Når du kender alle fordele og ulemper ved sorten, dens beskrivelse og egenskaber, samt hvordan du planter og plejer ordentligt, kan du dyrke et sundt ideelt valnødetræ, som vil glæde dig med frugter selv under ugunstige forhold. Og den høstede høst giver minder om varme dage i den kolde sæson.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar