Beskrivelse af kalkuner af bronzerasen og deres dyrkning derhjemme

Bronze kalkuner er slagtekyllinger. Deres særegenhed er en mørk skinnende fjerdragt med en metallisk glans. Bronze kalkuner er værdsat af landmænd for deres høje kød- og ægproduktion. Med en afbalanceret diæt er den gennemsnitlige vægtøgning pr. Måned 1,5-2 kg. Der er to sorter, der adskiller sig i egenskaberne ved deres dyrkning.

Racens oprindelse

Bronze kalkuner blev først avlet i det 20. århundrede i USA, hvorfor de kaldes amerikansk bredbryst. Udvalget brugte afrikanske og Norfolk kalkuner. Opdrættere stod over for opgaven med at udvikle en produktiv race til industriel avl. Det lykkedes dem: Amerikanske bronze kalkuner går godt i vægt, racen er kendetegnet ved høj ægproduktion. Men kun indendørs hus er velegnet til fugle.


Indenlandske opdrættere fortsatte deres amerikanske kollegers arbejde og forbedrede racen. I det nordlige Kaukasus dukkede bronzekalkoner op, tilpasset til dyrkning på græsarealer. De største og tidligste hybrider af den lokale og amerikanske bronzerase deltog i markeringen.

Ekspertudtalelse
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom med 12 års erfaring. Vores bedste hytteekspert.
Nordkaukasiske kalkuner med bronzevidrag hører til resultaterne ved russisk avl. Racen blev registreret i 1956 og distribueret i Centralasien og det sydlige Rusland.

Beskrivelse af bronze kalkuner

Amerikanske bredbrystede kalkuner kendetegnes ved deres fjerdragt:

 • på halsen - en skinnende bronzeskygge;
 • på bagsiden - en lignende farve med en sort tværgående stribe i slutningen af ​​hver fjer;
 • på brystet - mørk bronze;
 • på siderne - sort med en bronze glans;
 • på skuldrene - med en grønlig farvetone;
 • vinger - mørkebrun med hvide, grå striber på tværs;
 • haleenhed - sort, med lyse striber og kant.

Den store og tunge krop af bredkrystne kalkuner understøttes af stærke ben. Fuglenes alder bestemmes af poternes farve: sort - i unge dyr, lys kropslig, lyserød - i modne, gamle fugle. Den ufjedrede del af hovedet er dækket med hvide koraller. En lang nasal vækst hænger ned fra næbben.

Fjerdragt af nord-kaukasiske kalkuner har lysere bronzegrønne nuancer. Fjerene på kroppen er skinnende, og halen er mat.

De eksterne forskelle mellem tamkalkoner inkluderer også:

 • langstrakt krop, der ekspanderer mod brystbenet;
 • mindre massiv bryst;
 • røde koraller vokser på hovedet.

Almindelig i udseendet af de amerikanske og nordkaukasiske racer er en bred massiv krop og et lille hoved, lange vinger og en fanformet hale. Et interessant træk ved den indenlandske sort er, at de røde vækster bliver blå, når fuglene bliver skremt.

generelle karakteristika

Bronze kalkuner er en meget produktiv kødras.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Vægtforøgelseshastigheden for sorter vises i følgende vægtstabel:

AlderVægt i kg
amerikanskNord kaukasisk
3 måneder4,44
4 måneder6,65
9 måneder11-208-18

Fugle, der fodres i en fjerkræbedrift, går i vægt op til tredive kg. Kalkuner i private husholdninger når sjældent deres maksimale vægt. Voksne mænd opvejer kvinder med 10 kg. Bronze kalkuner lægger 55-70 æg pr. Sæson. Kalkuner overlevelse er 70 procent. Æggens frugtbarhed er 90 procent. Hunnene begynder at haste fra ni måneder.

De vigtigste positive og negative aspekter

Fordele ved bronze racer af kalkuner:

 • høj kødproduktivitet;
 • god ægproduktion;
 • stærk immunitet;
 • tidlig modenhed;
 • høj overlevelsesrate for kyllinger;
 • uhøjtideligt indhold.

Ulemper:

 • følsomhed over for træk og fugtighed;
 • fugle får en masse vægt, hvis de fodres korrekt;
 • en ubalanceret diæt fører til deformiteter i benene hos kyllinger.

Det er nødvendigt at skelne mellem amerikanske og nordkaukasiske kalkuner, da førstnævnte ikke kan holdes på frit græsning. Fugle af den indenlandske sort får mindre vægt. En kalkun af en bronze bredbrystras efter slagtning ser uoplagt ud på grund af den sorte fjerdragt.

Regler for opbevaring og pleje af fugle

Bronze kalkuner af udenlandske og indenlandske sorter kræver omtrent de samme tilbageholdelsesbetingelser. Forskellene vedrører arrangementet af fjerkræhuset. Amerikanske kalkuner med bred bryst opbevares uden at gå, så der skal være et ventilationssystem i rummet.

Bygningskonstruktion

Optimale husforhold:

 • temperatur +17 grader og derover;
 • lav luftfugtighed;
 • naturlig og kunstig belysning.

Succesrig hjemmeavl afhænger af den korrekte beregning af størrelsen på rummet. Ved opfedning anbringes fire kyllinger på tre måneder gamle eller to voksne på en kvadratmeter. Sådan oprettes et fjerkræhus:

 • vægge, der skal bygges af mursten og isoleres indefra af spånplader;
 • luk revnerne forsigtigt op;
 • læg det selvudjævende gulv;
 • installere hætter og opvarmning;
 • udstyre reden til høns.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Husets gulv er dækket med et tykt lag tørv, halm, hø eller savsmuld. Kuldet løsnes hver dag og skiftes hver 10. dag. På trods af den tunge vægt er det nødvendigt at etablere aborre til kalkunerne. For let at fjerne droppinger anbringes paller under siddepinde. Varigheden af ​​dagslysstimer for høj produktivitet af kalkuner er 14 timer. Derfor er det nødvendigt at installere lamper til yderligere belysning af huset om vinteren.

Installation af feeders og drinkers

Rustfrit stål bunkerfødere bruges til fodring af bronze kalkuner. De hænges i midten af ​​rummet, så alle fuglene kan komme op. Der tages separate retter til tør og våd mad. Resterne fjernes, og foderstoffer vaskes. Der er installeret vakuumdrinkere til kalkuner og kopdrikkere til voksne fugle. Brystvortedrikkere betragtes som de mest hygiejniske.

Gå-område

Indendørs fugle er udstyret med en gående paddock. Fra lokalet skal man tage en udgang til det indhegnede område i den friske luft. Landet sås med græs. Kalkuner får gå i en time om dagen. Også for fugle lægger de containere med aske til badning. Om sommeren kan de nordkaukasiske kalkuner dyrkes på græsning - om dagen kan de frigives på græsplænen med markgræs, og om aftenen kan de køres ind i fjerkræhuset.

Hvordan fodres bronze kalkuner?

Fjerkræbedrifter dyrker intensiv dyrkning på sammensat foder.Den færdige blanding indeholder korn, grøntsager, vitaminer og stimulanter, som giver en optimal balance mellem stoffer i kroppen og hurtig vægtøgning. Når der dyrkes bronzekalkoner til personlige behov, forbereder opdrættere uafhængigt af en foderblanding fra korn. Friske urter og grøntsager skal føjes til kosten. Hovedandelen er protein, som findes i kornkoncentrater. Fjerkræ får fiber og vitaminer fra planter og grøntsager.

Våd mad tilberedes til kalkunfjerkler - korn og grøntsager æltes i kød eller fiskebuljong.

Ung kvæg ernæring:

 • 1-2 dage - knuste kogte æg, fedtfattig cottage cheese, lille havregryn;
 • Dag 3-10 - hakket kløver og lucerne, brændt brændenælde;
 • 11-30 dage - knust korn tilsættes i stedet for æg; start med to gram per individ og stig til 30 gram med en måneds alder.

I den anden måned i livet får kalkuner 5 gram kage om dagen. Også dyrkede kyllinger som grønne løgfjere. Tyrkiet fjerkræ drikker en halv liter vand om dagen. Fra den tiende dag efter fødslen får unge dyr drikke en svag manganopløsning to gange om ugen for at forhindre tarmsygdomme. Tyrkiet fjerkræ og voksne fugle fodres tre gange om dagen og lag fire gange. Våde blandinger gives om morgenen og tørre om eftermiddagen og aftenen.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Diæt til modne kalkuner:

 • byg;
 • hvede;
 • majs;
 • solsikke måltid;
 • ærter;
 • kogte hakkede grøntsager - kartofler, gulerødder, rødbeder;
 • hvedeklid;
 • foder gær;
 • kød- og benmel;
 • spiret byg og havre.

Grønt foder erstatter ensilage om vinteren. Kridt og salt bruges som mineraltilsætningsstoffer. Bronzekalkoner har som enhver fjerkræ brug for faste partikler til fordøjelse - fint grus, knuste æggeskaller eller skaller.

Opdræt subtiliteter

På små gårde holdes fugle sammen, der er en han til 15 hunner. På store fjerkræbedrifter opdrages kyllinger sammen indtil den sjette leveuge og sorteres derefter efter køn. Når de holdes sammen, begynder de voksne mænd at kæmpe.

Mellemstore kalkuner vælges som producenter, da en mand, der er for tung, kan knuse en hunn. På fjerkræbedrifter udføres befrugtning kunstigt. Nordkaukasiske og amerikanske bredbrystede kalkuner opdrættes inden for racen. Den produktive periode med avlskalkoner er 4 år. Bronze kalkuner er meget tidligt modnet. Men med konstant belysning forekommer ægproduktion 1,5 måneder tidligere. Hunnene lægger æg 5-9 måneder om året. Vægten af ​​et kalkunæg er 90-100 gram.

Kalkuner inkuberer deres egne koblinger og lægger æg af ænder og kyllinger. Klækningsinstinktet er bedst udviklet hos to år gamle høner. Kyllinger klækkes 28 dage efter dannelse af kobling. Det er vanskeligt for nyfødte kalkunfjerkler at bryde igennem skallen. Derfor skal du omhyggeligt afbryde brikkerne ved chippen. De udklækkede kyllinger er plantet med stamkyllingen. Kalkuner tager sig af afkom i en måned: de varmer dem op, lærer dem at gå og få mad.

Slagtning af fugle

Bronze kalkuner slagtes ved 4 måneder og kalkuner efter 5-6 måneder. Yderligere opfedning og vedligeholdelse lønner sig ikke. Berettigelsen af ​​fugle til slagtning bestemmes også af kropsvægt. Den optimale vægt er 12 kg. Men normalt styres de efter alder, da der er en mulighed for, at kalkunen får mere vægt. Senere stopper masseforøgelsen. Fugle spiser mere mad, men bliver ikke tunge.

kalkun bronze

Sygdomme og deres behandling

Bronze racer af kalkuner har stærk immunitet. Men hvis reglerne for hygiejne i fjerkræhuset ikke følges, en ubalanceret diæt og fraværet af vaccinationer, bliver fugle sårbare over for infektioner.

Almindelige sygdomme:

 • tuberkulose - transporteret af blodsugende insekter, fører til husdyrsdød, gør kød og æg uegnede til salg;
 • mycoplasmosis - en svampeinfektion i luftvejene udvikler sig hos fugle som et resultat af høj luftfugtighed i huset, fodring med forkælede grøntsager og korn og behandles med antibiotika;
 • kopper - en uhelbredelig sygdom i huden, overført fra syge fugle til sunde, kan ødelægge husdyrene fuldstændigt;
 • coccidiosis - en bakterieinfektion overført gennem vand, mad og dråber;
 • tyfus - også overført fra syge fugle, behandles med antibiotika i det indledende trin;
 • histomoniasis - overføres til kalkuner fra kyllinger, gæs ved kontakt med fugle eller bosætter sig i et fjerkræhus uden foreløbig antiseptisk behandling.

Den mest almindelige sygdom, der forekommer i alle typer fjerkræ, er parasitinfektion. Kalkuner bliver inficeret med orme gennem vand fra reservoirer, græs fra sumpede områder.

Som et resultat af forkert fodring udvikler kalkuner vitaminmangel og enteritis. Manglen på frisk luft og lys i rummet forårsager en mangel på vitamin D, selv hvis de holdes indendørs, skal fugle tillades på en kort gåtur.

Uden vitamin A bliver kalkuner svage og mister fjer. For at genopfylde stoffet skal du tilføje gulerødder til kosten. For at forebygge vitaminmangel, færdiglavede mineraltilsætningsstoffer - forblandinger tilsættes foderet til kyllinger og voksne fugle.

Usunde fugle har følgende symptomer:

 • manglende appetit;
 • diarré med grøn eller rød urenhed;
 • apati;
 • fald i ægproduktion;
 • temperaturstigning;
 • slimafgivelse fra næse, øjne;
 • arbejdet vejrtrækning.

Syge personer fjernes, og en dyrlæge tilkaldes. Det anbefales ikke at behandle fugle på egen hånd, da dette kan føre til udbrud af en farlig sygdom. Bakterielle infektioner udvikler sig hurtigt og har lignende symptomer. En dyrlæge kan nøjagtigt bestemme sygdommen. Hvis der opdages tyfus, kopper eller tuberkulose, vil det være nødvendigt at ødelægge syge fugle og opbevare resten af ​​husdyrene i karantæne. For at forhindre infektioner er husets vægge dækket med slakt kalk, og skålene behandles med antibakterielle stoffer en gang om måneden.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar