Hvorfor mandarin blade bliver gul, årsager til sygdommen og hvad de skal gøre

Der er mange grunde til, at bladene på den indendørs mandarin bliver gul. Det er vanskeligt for en nybegynder at forstå dem. Anlæggets udseende afspejler fejl i vedligeholdelse og pleje. Blade kan blive gule og smuldre på grund af sygdom eller skadedyrsangreb.

Årsager til plantesygdomme

Der er flere grunde til, at indendørs mandarin kaster blade, ikke blomstrer, hænger bagud i udviklingen. De vedrører alle pleje og levevilkår. Træet mister blade, hvis det ikke har nok sollys. Potten med planten skal omarrangeres til et andet, mere belyst sted.

Pludselige ændringer i lufttemperatur påvirker immuniteten negativt. Citrusfrugter elsker, når der skabes et behageligt mikroklima omkring dem. Luftfugtighed og temperatur er konstant, der er ingen træk.

I nogle tilfælde indikerer udseendet af tørre, gule blade på en mandarin skadedyr, der har slået sig ned på planten.

Udseendet af citrusfrugter lider af skalaen insekt, edderkopmide. Insekter undertrykker mandarinen, fjerner næringsstoffer fra den og undergraver immunsystemet.

Træets tilstand påvirkes af jordens frugtbarhed. Det falder over tid. Mandarin kan blive syg, holde op med at udvikle sig, hvis den ikke transplanteres i en anden beholder hvert år. Utseendet påvirkes af det forkerte overrislingsregime, mangel på eller overskydende fugt. En analyse af disse faktorer vil hjælpe med at finde ud af den nøjagtige årsag til, at mandarinen bliver gul.

mandarin blade bliver gule

Mulige mandarinsygdomme ved symptomer

Sygdomme, der opstår ved dyrkning af mandarin, kan være forårsaget af dårlig pleje, ubalanceret diæt. De manifesteres ved tørring, krølning af blade, mangel på frugter, deres dårlige smag, tørring af æggestokkene.

Blade falder

Planten er gået i en sovende periode, hvis den kaster sine blade fra oktober til februar. Der er ingen grund til bekymring. Indtil marts skal mandarin overføres til et køligt rum (15 ° C), reducere vandingsvolumen og hyppighed.

Årsager til at blive korrigeret:

 • tør luft;
 • stor gryde;
 • ved plantning blev rodkraven uddybet;
 • jorden er dårlig, den mangler kalium;
 • dårligt lys;
 • udkast;
 • vandblæsning af jorden.

mandarin blade bliver gule

Luften befugtes ved hjælp af husholdningsapparater (luftfugtere) ved at sprøjte kronen med vand. Plantefejl korrigeres, hvilket giver træet et optimalt mikroklima.For god ernæring fodres mandarin med kaliumnitrat.

Manglen på naturligt lys kompenseres med kunstig belysning.

Mandarin blomstrer ikke

Du kan stimulere blomstringen af ​​en podet mandarin med enkle mål. Arranger en "kold" vinter for ham i slutningen af ​​vinteren. Opret kunstig belysning i høj kvalitet om foråret. Dette er nok til dannelse af frugtknopper.

Blade bliver gule

Gule pletter, der vises på de nederste bladplader, tyder på mangel på nitrogen. Gulhed vil også dække den øverste del af kronen, hvis mandarinen ikke fodres i tide med urinstof eller anden nitrogenholdig gødning.

mandarin blade bliver gule

Den lysegule farve på unge blade er et symptom på chlorosis. Årsagen er mangel på jern. Fjern problemet med jernchelat. De fodres mandarin en gang om måneden. Dårlige husforhold (lille gryde, dårlig belysning) medfører også gulfarvning.

Frugt falder

Det er ikke altid klart, hvad man skal gøre, når mandarinfrugten smuldrer. En almindelig årsag er en virussygdom. Den lille æggestokk falder ofte af på grund af skeden. Frugt på størrelse med en nødder falder af, hvis betingelserne for tilbageholdelse overtrædes:

 • tør luft;
 • lys sol;
 • forbedret nitrogenfodring på tidspunktet for dannelse af æggestokkene;
 • utilstrækkelig eller overdreven vanding.

mandarin blade bliver gule

Blade tørrer

Mandarin tørrer op på grund af forkert vanding. Et tegn på vandstrømning er en tørbrun kant på bladpladerne. Træet skal transplanteres for at redde det fra døden. Afskær rådne rødder. Hæld dræning i beholderen. Forbered en åndbar jordblanding. Det meste af det skal være frodigt land.

Den tørrede plante genanimeres efter følgende skema:

 • læg i et bassin med vand;
 • vandes ovenfra, indtil jorden er fugtig;
 • overskydende væske fjernes (drænes);
 • kronen er sprayet med "Epin".

Den stimulerende behandling gentages hver 2. uge.

mandarin blade bliver gule

Blade krøller

Bladlus bliver en almindelig årsag til, at indendørs mandarin efterlader krøller. Hvis der ikke er insekter, er jordbunden i potten måske tør, og planten har simpelthen ikke nok fugt.

Hvid blomst

Ved den hvide voksagtige blomst på bihulerne kan det antages, at hvalmugler er på mandarinen. I tilfælde af alvorlig infektion dækkes bladpladernes overflade med et klæbrigt lag. Plantevækst hæmmes, bladene falder af.

Mandarin sygdomme

Hjemmelavet mandarin er tilbøjelig til virale og bakterielle sygdomme. Analfabetisk pleje, nærhed til syge planter, insekter fører til dem.

mandarin blade bliver gule

Gommoz

Et andet navn på sygdommen er tandkødstrøm. I det indledende trin vises pletter med en rødbrun farve på overfladen af ​​bagagerummet, grene. Barken under dem dør af, gummi frigøres fra sårene. Der er mange mulige årsager til sygdommen:

 • uddybet ved landing;
 • dårlig dræning;
 • ubalanceret fodring, nitrogenovervejelse;
 • mekanisk traume i cortex.

De beskadigede områder rengøres, behandles med kobbersulfat (3% opløsning) og dækkes med haven lak.

mandarin blade bliver gule

Psorose A eller xylopsorosis

Dette er en virussygdom. Barken lider. Et sygt træ kan ikke behandles. Planten er ødelagt. Symptomerne ligner gommose. Hjemme er en nøjagtig analyse vanskelig at etablere.

tristeza

I denne virussygdom dør barken af ​​mandarintræet af. Først manifesterer sygdommen sig som en ændring i bladfarve. De bliver bronze. Med tiden bliver kronen bare. Virussen inficerer grene og frugter. De smuldrer inden de modnes. Rotsystemet lider også. Det er umuligt at helbrede en mandarin.

Arkmosaik

Mønster i form af streger og striber på mandarinblade. Med udviklingen af ​​sygdommen forekommer deres deformation og udgydelse. Sygdommen kan ikke helbredes.

mandarin blade bliver gule

Citrus kræft

Sygdommen er bakteriel og kan ikke behandles. Tegn på kræft er mørke, lyse brune pletter på frugtskallet, på bladene.

Mandarin træ skadedyr

Ethvert skadeligt insekt, der har fundet sted på en indendørs plante, er skadeligt. Mandarintræet har mange fjender. En inficeret plante kan let genkendes af dets deprimerede udseende, gulede, deformerede blade.

Shield

Fra skorpen sprøjtes mandarinen med sæbevand. Forbered det fra vand (3 l) og "fe" (2 spsk. L). I tilfælde af svær infektion behandles træet tre gange med Actellic. Stueplanten angribes af et insekt af 3 typer:

 • gul orange;
 • orange med en klap;
 • stavformede.

Scabbard n mandarin

Skalerelarver suger saften ud, deres sekret skaber en film på overfladen af ​​bladene, forstyrrer respiration.

Edderkop mide

Dette insekt angriper mandarinen, hvis det ikke vandes i tide, er jorden tør. Skadedyr indsamles for hånd, bladene aftørres med et serviet dyppet i koldt vand. Kronen behandles med hvidløgsinfusion. Acaricidpræparater ("Vertimek", "Fitoverm") er effektive.

Drivhusstrips

Denne flyvende skadedyr nærer sig pollen, nektar, bladjuice. En voksenlængde er 1,5-2 mm. Kvindernes farve er grå, hannerne er sorte. Høj luftfugtighed og lufttemperatur skaber gunstige betingelser for reproduktion af thrips. Insekt mandariner sprøjtes med insekticid 3 gange med et interval på 2 uger.

Drivhusstrips

whitefly

Mandarin blade beskadiger larverne. De er grønne og sætter sig på bagsiden af ​​bladene. Selve sommerfuglen er lille, dækket med en lys blomst. Farvning af krop og vinger er hvidrosa. Insektkronen behandles med bioinsekticider:

 • Aktofit;
 • "Bicol".

mealybug

En voksen har en krop 3-6 mm lang. Larverne udgør en trussel mod mandarinen. De er mobile, suger juicen fra unge skud, blade, knopper. Du kan finde ud af om skadedyret ved den klistrede hvide udflod. Insektet bærer en infektion - sooty svamp. De bekæmper skadedyret med en opløsning af "Karbofos" (5 g af lægemidlet pr. 1 liter vand). Med et interval på 7 dage udføres 4 behandlinger.

mealybug

bladlus

Voksne 1-3 mm lange sætter sig på bagsiden af ​​bladpladerne. De berørte blade krøller og tørre. De bekæmper bladlus ved hjælp af folkemetoder:

 • en olie-sæbeemulsion fremstilles af maskinolie og sæbe (1 liter vand, 1 spsk. l. olie, 1 spsk. l. flydende sæbe);
 • træet sprayes med tobaksinfusion;
 • bladene behandles med askeinfusion.

Havesnegl

Bladene lider af det uhyggelige insekt. Bekæmp det med fælder og stoffer:

 • "Meta";
 • "Bros Snakol";
 • Ferramol.

Havesnegl

regnorme

Ormene udvises fra gryden med sennep. Dens opløsning (1 liter vand, 1 tsk pulver) hældes over jorden. Enkeltprøver skader ikke planten. Et stort antal regnorm hæmmer planten, hæmmer væksten.

Citrus nematode

Mandarens rodsystem lider af små mælkeagtige orme. Læsioner vises som små buler. Plantens ernæring forringes, dette påvirker dens immunitet og udseende. Væksten aftager, antallet af æggestokke falder, og risikoen for svampesygdomme øges.

Citrus nematode

Forebyggelse af sygdomme og skadedyr

Et mandarintræ inficeret med en virus kan ikke helbredes. Den eneste måde at kæmpe på er forebyggelse. Følgende foranstaltninger forhindrer sygdomme:

 • skabe et optimalt mikroklima;
 • top dressing;
 • regelmæssig vanding;
 • systemisk undersøgelse af træet, fjernelse af beskadigede grene, blade.

For at forhindre virus-, svampe- og bakterieinfektioner anvendes moderne biofungicider. Jorden vandes med en opløsning, kronen sprøjtes med jævne mellemrum.

Der er ingen anmeldelser, vær den første til at forlade det
Forlade din anmeldelse

Lige nu ser


agurker

tomater

Græskar